Broos noodgedwongen met herschikte ploeg tegen Brussels

DONDERDAG, 14 OKTOBER 2004, 00:02 - Michaël
Anderlecht-Online No Image Found

Zetterberg én Baseggio komen morgen aan de aftrap tegen FC Brussels. Broos kiest noodgedwongen voor Aruna als enige spits. Het wordt de eerste keer dit seizoen dat Zetterberg en Baseggio samen starten in een officiële match.

"Hebben we veel andere opties dan met vijf mensen op het middenveld te spelen?", vraagt Broos zich af. "We hebben geen aanvallers over. Mbo Mpenza (spierscheurtje dij) is quasi zeker out. Jestrovic (armbreuk) is dat sowieso. Iachtchouk? Die speelt eerst met de reserven en dan zien we wel."

Iachtchouk reageert ontgoocheld. "Ik dacht te mogen beginnen. Ik zag geen andere oplossing. Blijkbaar is die er toch, want ik moet met de invallers aantreden. Er zijn spitsen tekort en toch speel ik niet. Ik heb nochtans geen fysieke problemen, wat Broos ook beweert. Nu is het duidelijk voor mij. Ik heb nog een contract voor anderhalf seizoen, maar het kan snel gaan. Denk maar aan Seol. Anderzijds moet ik wel aan mijn familie denken", aldus de Oekraïner.

Achter het aanvallende trio Aruna-Baseggio-Zetterberg maakt normaal Vanderhaeghe zijn opwachting als verdedigende middenvelder. Besnik Hasi, die normaal gezien de positie van verdedigende middenvelder op zich neemt, speelde deze week een interland met Albanië, en krijgt vermoedelijk rust van Hugo Broos. Mogelijk komt er tegen Brussels nog een nieuw gezicht aan de aftrap: Fabrice Ehret. Die moet echter afwachten hoe goed of slecht Wilhemsson terugkeer van zijn match met de nationale ploeg van Zweden. Michal Zewlakow zal zeker niet spelen, hij is nog altijd out met een spierscheur. Goran Lovré lijkt wel fit te raken.




Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.