Mazuch: "Domme gele kaart was goede les"

VRIJDAG, 28 JANUARI 2011, 08:25 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Na een aarzelend seizoensbegin staat Ondrej Mazuch weer rotsvast centraal in de Anderlecht-verdediging. "Ik voetbalde toen onder mijn niveau. Maar vandaag voel ik me weer goed en voetbal ik terug op het niveau van vorig seizoen."


Vorig seizoen vormde Mazuch al een ijzersterk duo met Juhasz, dit seizoen doen ze het mogelijk nog beter. "Als je de cijfers van vorig seizoen naast die van dit jaar legt, dan merk je dat we verder staan. We zijn sterker dan een jaar geleden", aldus de jonge Tsjech.

De verdedigers van Anderlecht pakken wel vlot gele kaarten. Juhasz heeft er al acht, Mazuch zit aan zes. Vooral die tegen Lokeren zette kwaad bloed. "Dat was een domme kaart en daardoor was ik geschorst voor de topper op Brugge. De coach en mijn ploegmaats waren razend. Ik kreeg ook een boete van de club. Zoiets zal me nooit meer overkomen."

Tijdens de winterstop kreeg Mazuch er met Seck ook een nieuwe concurrent bij. "Hij is hier nog maar een drietal weken en hij zal een aanpassingsperiode nodig hebben, maar je ziet meteen dat hij een goeie voetballer is. Zijn aanwezigheid in de kern kan mijn prestaties alleen maar ten goede komen", gelooft Mazuch.

KV Mechelen

Dit weekend trekt Anderlecht naar KV Mechelen en dat belooft nooit makkelijk te worden. "Ik herinner mij hoe moeilijk we het vorig seizoen op Mechelen hadden", aldus Mazuch. "We zullen top moeten zijn.

"Hopelijk speelt de bekerwedstrijd van Mechelen woensdag op Standard in ons voordeel. Twee topwedstrijden moeten afwerken in vier dagen met een beperkte kern is niet makkelijk voor Malinois."

Bron: Het Laatste Nieuws



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.