"Trainen bij Standard in een Anderlecht-shirt"

ZATERDAG, 29 JANUARI 2011, 20:22 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Guillaume Gillet is aan een sterk seizoen bezig. Ofwel als rechtsback, ofwel als middenvelder, maar elke week is hij erbij. "Dankzij mijn polyvalentie ben ik op drie jaar tijd de veldspeler met de meeste speelminuten", weet hij.


"Alleen Juhasz stond langer op het veld als je er zijn matchen bij de Hongaarse nationale ploeg bijtelt. Ik ben best wel trots op mijn statistieken", zo vertelt hij in Het Nieuwsblad.

Sinds kort speelt Gillet opnieuw op het middenveld, wat toch zijn favoriete positie is. Met Biglia en Polak vormt hij een perfect trio. "Lucas, Jan en ikzelf hebben specifieke kwaliteiten die uitstekend met elkaar corresponderen. Lucas is goed in balrecuperatie en heeft een buitengewone passing, Jan is fysiek zo sterk dat hij bijna alle duels wint en ik heb het vermogen om in de box op te duiken om te scoren."

Verleden bij Standard

Gillet is een jeugdproduct van FC Luik. Toch speelde hij nog één seizoen voor Standard. "Toen ik miniem was. RFC Luik was gedegradeerd naar derde klasse en had geen nationale jeugdploegen meer. Ik wilde niet op provinciaal niveau voetballen en trok daarom naar Standard", zo legt hij uit.

"Dat was geen eenvoudige keuze, want ik ben altijd fan geweest van Anderlecht. Als 12-jarige kwam ik op training bij Standard toe in een shirt van Anderlecht. Ik was de enige die dat durfde, maar de trainers konden er niet om lachen. Ofwel moest ik in bloot bovenlijf trainen ofwel moest ik in de kleedkamer blijven. Ik heb toen maar een ander T-shirt geleend. Gelukkig promoveerde RFC Luik weer en kon ik snel terug naar mijn oude ploeg."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.