Anderlecht pakt punt, Genk de landstitel

DONDERDAG, 16 MEI 2019, 22:35 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

WEDSTRIJDEN Racing Genk heeft zich vanavond tot landskampioen 2018 - 2019 gekroond. Een gelijkspel op Anderlecht volstond, want Club Brugge verloor in Luik. Anderlecht doet wel een slechte zaak: AA Gent won en wipt over paars-wit naar plaats vijf.

Genk kwam al vroeg op voorsprong in het Astridpark. Heynen opende de score na 11 minuten. De Genkenaars wilden meer, maar Anderlecht kon rekenen op een sterke Didillon. Op slag van rust kreeg Anderlecht de kans op de 1-1, maar Santini tikte een breedlegger van Cobbaut tegen de paal.

Ook na de pauze maakten Anderlecht en Genk er een aangenaam kijkstuk van. Halfweg de tweede periode hingen de bordjes in evenwicht toen Bolasie een voorzet van Saelemaekers voorbij Vukovic kopte. Intussen was in Luik Club Brugge op achterstand gekomen. De Genkse fans sloegen aan het feesten. Terecht, want in het Astridpark bleef het 1-1 terwijl Standard Club helemaal dood deed met een tweede doelpunt.

Anderlecht doet wel een slechte zaak want AA Gent won vanavond wel. Diep in de extra tijd maakte Sorloth de 1-2 op Antwerp. Anderlecht en Gent hebben nu allebei 32 punten, maar Gent staat voor de Brusselaars omdat die er bij aanvang van Play-Off 1 een half punten bijkregen. Dat moeten ze bij een gelijke stand weer afgeven. Zondag spelen Anderlecht en Gent in de Ghelamco Arena tegen elkaar een rechtstreek duel om plaats vijf en de mogelijkheid op Europees voetbal.

Score: 1-1
Goal(s): 11' Heynen (0-1), 65' Bolasie (1-1)

Anderlecht:Didillon, Appiah, Kara, Bornauw, Cobbaut, Kums, Trebel, Saelemaekers (80' Najar), Verschaeren (89' Gerkens), Bolasie (75' Amuzu), Santini
Racing Genk:Vukovic, Maehle, Dewaest, Lucimi, Uronen, Berge, Heynen, Ito (58' Paintsil), Malinovskyi, Trossard (89' De Norre), Samatta (75' Gano)

Geel: 36' Bolasie, 39' Bornauw, 45' Santini, 57' Maehle
Rood: /

Scheidsrechter: Nicolas Laforge
Stadion: Constant Vanden Stock-stadion