Anderlecht sluit Play-Off 1 af als laatste

ZONDAG, 19 MEI 2019, 21:03 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

WEDSTRIJDEN Anderlecht speelt komend seizoen voor het eerst in 56 jaar niet Europees. Paars-wit verloor vanavond met 2-1 bij AA Gent en eindigt zo laatste in Play-Off 1. Gent mag als nummer vijf nog hopen op Europees voetbal als KV Mechelen wordt uitgesloten wegens matchfixing.

De wedstrijd was amper bezig of de Anderlecht-defensie zag sterretjes tegen Sorloth. Scoren lukte de Noor niet, maar Kvilitaia was goed gevolgd en zette de 1-0 op het bord. Tot overmaat van ramp viel Trebel op het kwartier uit met een blessure. Voor de rust was het al Gent wat de klok sloeg, maar het kon de score niet uitdiepen.

Na de pauze speelde Anderlecht beter, maar Gent creëerde de kansen. Op het uur ontsnapte Bornauw aan een tweede gele kaart. Belhocine wisselde hem kort nadien voor Doku. De gelijkmaker viel uiteindelijk na een voorzet van Saelemaekers. Bolasie rondde af: 1-1 door dezelfde namen als vorige week.

Na de gelijkmaker ging Anderlecht op zoek naar de broodnodige winnende treffer. David profiteerde van de ruimte die zo ontstond en maakte de 2-1 voor Gent.

Score: 2-1
Goal(s): 2' Kvilitaia (1-0), 73' Bolasie (1-1), 76' David (2-1)

AA Gent:Kaminski, Souquet, Plastun, Ruted, Asare, Verstraete, Esiti, Odjidja, David (89' Bezus), Sorloth (29' Yaremchuk), Kvilitaia (78' De Smet)
Anderlecht:Didillon, Appiah, Kara, Bornauw (68' Doku), Cobbaut, Kums, Trebel (15' Gerkens), Saelemaelers, Verschaeren, Amuzu (84' Sanneh), Bolasie

Geel: 39' Bornauw, 64' Appiah
Rood: /

Scheidsrechter: Bram Van Driessche
Stadion: Ghelamco Arena