Verschueren: "We moeten bescheiden, maar ambitieus zijn"

DINSDAG, 23 JULI 2019, 16:01 - TCV
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Sportief directeur Michael Verschueren blikt op Sporza vooruit naar de start van het nieuwe seizoen. Verschueren is ambitieus, maar ook bescheiden na het historisch slechte seizoen 2018-2019. 

Over de competitie: Verschueren kijkt enthousiast uit naar de start van het nieuwe seizoen. "Kompany heeft voor een nieuwe dynamiek gezorgd", aldus Verschueren. "Spelers en staf volledig achter dit plan." Verschueren beseft ook dat enige bescheidenheid op zijn plaats is na het vorige seizoen waarin Paars-wit slechts zesde eindigde. Hij wil zeker voor een prijs gaan, maar welke specifieert hij niet. Hij meent ook dat de start bepalend zal zijn met tegenstanders in de eerste vier wedstrijden die haalbaar moeten zijn.

Over transfers: Verschueren zegt dat hij de ploeg nog op een tweetal plaatsen wil versterken. Er is een verlanglijstje beschikbaar, maar het hangt ook af van de uitgaande transfers. Met Kompany, Nasri en Vlap werd eerder al kwaliteit en ervaring gehaald.

Over Kompany: Volgens Verschueren hebben alle spelers de wil om zich te tonen aan Kompany en heerst er door zijn komst een nieuwe wind. "Vincent heeft een uitgesproken mening, maar staat ook open voor een debat." zegt Verschueren. Hij meent ook dat Anderlecht met de komst van Kompany tijdwinst heeft geboekt en dat het zonder zijn aanwezigheid een moeilijk jaar had kunnen worden. Hij hoop dat de aanwezigheid van Kompany de terugkeer van Anderlecht naar de top zal versnellen. Verschueren hoopt dat Paars-wit binnen twee jaar weer helemaal aan de top meedraait.

Over Davies: Verschueren benadrukt nogmaals dat Simon Davies de trainer is van Anderlecht. Kompany bepaalt de tactiek en speelstijl, maar Davies zal de richtlijnen geven aan de zijlijn tijdens wedstrijden.

Over de nieuwe speelstijl: "We moeten deze nieuwe speelstijd blijven steunen", zegt Verscheuren, "ook al kost dat tijd en blijven de resultaten uit". Hij weet dat er nog werk is, maar iedere speler weet wat zijn functie is op het veld en ook de jeugd zal deze speelwijze hanteren. Verschueren is overtuigd dat de spelersgroep zal slagen om de speelstijl onder de knie te krijgen.

Over het missen van Europa: Verschueren nam contact op met Edwin van der Sar, algemeen directeur bij Ajax. In 2017-2018 werd Ajax uitgeschakeld in de voorrondes van de Europa League, waardoor het ook grotendeels Europees voetbal moest missen. Verschueren beseft de ernst van de zaak, maar wil een nieuwe start nemen.

Het volledige interview kan je lezen op Sporza.

 





Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.