Officieel: Anderlecht versterkt zich met Van Crombrugge

DONDERDAG, 1 AUGUSTUS 2019, 17:35 - Nostak
Anderlecht-Online No Image Found

TRANSFERS Deze morgen verscheen plots opnieuw de naam van Hendrik Van Crombrugge in de kranten. Enkele uren later werd de deal geofficialiseerd. De doelman komt over van KAS Eupen en ondertekende een verbintenis voor vier seizoenen.

Achtergrond

Van Crombrugge (26) doorliep de jeugdreeksen van STVV en Standard Luik. Bij de Rouches werkte hij zich op tot in de A-kern, speelkansen kwamen er echter niet. Na drie seizoenen bij Standard vertrok hij opnieuw naar STVV. Bij de 'Kanaries' kwam het maar tot één optreden, en in januari 2013 werd zijn contract ontbonden. Nadien zat hij enkele maanden zonder club.

In de zomer van 2013 ondertekende hij een contract bij KAS Eupen, toen nog actief in tweede klasse. Vanaf het seizoen 2014/2015 werd hij eerste keeper bij de Oostkantonners, daarin kwam hij tot 172 wedstrijden en wist hij zich op te werken tot Rode Duivel. Tot een eventuele cap kwam het (nog) niet. In 2017 verscheen hij even op de radar van Ajax Amsterdam, maar Van Crombrugge stuurde de Amsterdammers wandelen, aangezien hij geen interesse had in een rol als tweede keeper.

Noodzaak

De interesse in Van Crombrugge is niet nieuw. Anderlecht polste vorige zomer al eens naar de voorwaarden, maar haakte af na het horen van de hoge vraagprijs van Eupen. Anderlecht ging toen resoluut voor Thomas Didillon, maar de doelman werd gewogen en te licht bevonden. Ook Davy Roef gaf al meermaals aan op een vertrek aan te sturen, en dus was een nieuwe doelman absoluut geen overbodige luxe.

Van Crombrugge zijn huidige verbintenis liep af in juni 2020, en Eupen anticipeerde met de komst van Ortwin De Wolf (Sporting Lokeren) reeds op een vertrek van Van Crombrugge. Hoeveel Anderlecht neertelt voor het 26-jarige sluitstuk is nog niet bekend, maar verschillende bronnen maken gewag van een transfersom van om en bij de €2 miljoen.
 





Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.