Reacties na RSCA-Bremen

DONDERDAG, 21 OKTOBER 2004, 13:46 - D.A.B.
Anderlecht-Online No Image Found

Iedereen reageerde ontgoocheld na de partij tegen Bremen. De verwachtingen waren hoog, de ontnuchtering achteraf des te groter. Toch waren de meeste spelers het er over eens dat paars-wit dit verlies niet verdiende.


Daniel Zitka gaf een verklaring voor de domme eerste tegengoal:
"Ik ging niet in de fout, de beelden bewijzen dat. Klose trapte de bal uit mijn handen", zegt hij.

Aruna Dindane: "We gaven de wedstrijd uit handen. De nervositeit brak ons zuur op. Misschien wilden we het wel té goed doen. Dit verlies is moeilijk te aanvaarden. We kunnen niet anders dan concluderen dat we het moeilijk hebben om het Europees niveau een hele match aan te houden."

Pär Zetterberg beseft dat Anderlecht het lastig krijgt: "Het wordt zeer moeilijk. Dit was de beste match van de de drie (na Valencia en Inter). Maar we geven twee domme goals weg. Dit mag niet op Europees niveau."

Glen De Boeck onthoudt dat Anderlecht dichtbij de 2-2 kwam: "We kunnen zeker aanspraak maken op een punt. Als we de voorsprong langer kunnen vasthouden, krijgen we misschien een ander verloop. Bremen heeft het goed uitgespeeld. Als je de match bekijkt, moet je zeggen dat het goed gespeeld is van Bremen."
Hij kwam ook nog terug op de driemansdefensie: "Dat hoeft geen nadeel te zijn. Het vraagt meer discipline, maar moeilijker is het niet", klonk het.

"Dit is een enorme ontgoocheling", zei Vincent Kompany. "We hebben veel kansen gehad, we hadden zeker moeten winnen. We speelden zeer offensief, maar je mag je pijlen niet op Aruna en Mpenza richten. Het was voor iedereen een erg vermoeiende match, op het einde kon ik niks goeds meer doen. We hadden vandaag meer lef, maar de uitslag valt tegen."

Olivier Deschacht: "We verdienen dit niet. Je kunt de verdedigers niks verwijten, en de spitsen ook niet. Het zit gewoon tegen, punt. Dit was hetzelfde team als dat dat vorig seizoen Bayern München van de mat speelde, zeg dus niet dat we te licht wegen. Alleen is efficiëntie niet ons sterkste punt."

Hugo Broos: "We hebben de twee goals te makkelijk weggegeven. We hadden enkele goeie kansen, maar maakten ze niet af. Ik vind niet dat we zo slecht hebben gespeeld. Bij 1-2 probeerden we de bakens nog te verzetten. We moeten gewoon iets feller en professioneler zijn. De ontgoocheling is vrij groot, we hadden het gevoel dat er meer inzat. Neen, dit verlies hebben we zeker niet verdiend."



anderlecht-online forum