Geblesseerde Leeds-spits in beeld

VRIJDAG, 2 AUGUSTUS 2019, 06:51 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

TRANSFERS In zijn zoektocht naar een nieuwe diepe spits is Anderlecht uitgekomen bij Kemar Roofe van Leeds United. Dat schrijft Het Nieuwsblad. De 26-jarige Engelsman met Jamaicaanse roots voldoet aan het vereiste profiel, maar is wel nog enkele weken out met een blessure.

Roofe is een jeugdproduct van West Bromwich Albion. Doorbreken lukte net en uitleenbeurten aan clubs uit vierde en derde klase volgden. Op zijn 21e trok definitief naar vierdeklasser Oxoford. Achttien doelpunten leverden hem in 2016 een transfer op naar Leeds.

Leeds betaalde toen 3,5 miljoen euro voor Roofe. In zijn eerste jaar scoorde hij drie keer in de Engelse tweede klasse. De voorbije seizoenen respectievelijk elf en vijftien keer. De snelle en beweeglijke aanvaller heeft nog een contract voor één jaar in noord-Engeland. Leeds wil dit graag verlengen. Bij een verkoop vraagt de club 7 miljoen euro.

Volgens Het Nieuwsblad nam Anderlecht al contact op. Ook Glasgow Rangers en West Bromwich zijn geïntesseerd. Roofe liep vorige week in een oefenduel tegen Western Sidney Warriors wel een enkelblessure op. BBC meldde toen dat hij vier weken aan de kant zou staan.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.