1 op 6 na ontgoochelende 0-0

ZONDAG, 4 AUGUSTUS 2019, 20:45 - Garrincha
Logo Anderlecht-Online

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft ook zijn tweede wedstrijd tegen een op papier makkelijke tegenstander niet kunnen winnen. Met een blik nieuwe jeugdspelers behaalde paars-wit een 0-0-gelijkspel. Het voetbal van Anderlecht was een stuk minder dan vorige week.

Kompany posteerde drie nieuwe verdedigers naast zich. Dewaele en Sandler debuteerden, net als doelman Van Crombrugge, en Kayembe kreeg zijn kans als linksachter. Paars-wit toonde meteen zijn goede bedoelingen, maar in de zone van de waarheid kwam amper gevaar. Amuzu zag een schot geblokt en Vlap trapte naast. De grootste kans volgde op het halfuur, maar Gerkens trapte pardoes op De Medina, die op de lijn stond. 0-0 halfweg was niet onlogisch.

Meteen na de pauze dreigde Kompany, maar zijn kopbal was te hoog. Een vrije trap van Vlap bleek niet meer dan een lekkere plukbal voor doelman Vasic. Na enkele wissels zakte Anderlecht weg en Moeskroen geloofde in een stunt. Meer dan enkele schoten die hoog over vlogen, leverde dit wel niet op. In de toegevoegde tijd probeerde Zulj het nog van erg ver, maar zijn bal ging langzaam naast de bovenhoek.

Score: 0-0
Goal(s): /

Moeskroen:Vasic, De Medina, Dussenne, Godeau, Campins (69' Ciranni), Mohammed, Boya, Hocko, Antonov, Olinga (61' Bakic), Allagui (81' Pierrot)
Anderlecht:Van Crombrugge, Dewaele, Kompany, Sandler (73' Kana), Kayembe, Zulj, Verschaeren (61' Nasri), Vlap, Doku, Gerkens (46' Adzic), Amuzu

Geel: 13' Hocko, 30' Doku, 58' Zulj, 58' Campins, 68' Amuzu, 90+4' Nasri
Rood: /

Scheidsrechter: Christof Dierick
Stadion: Le Canonnier

Bron: © Eigen redactieanderlecht-online forum