Officieel: Bornauw tekent bij FC Köln tot 2024

DINSDAG, 6 AUGUSTUS 2019, 15:00 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

TRANSFERS Het is officieel: Sebastiaan Bornauw verlaat RSC Anderlecht na tien jaar en zet zijn carrière verder bij FC Köln. Hij tekende er een contract tot 2024 en krijgt er het rugnummer 33. "Seb kreeg een prachtige kans aangeboden en heeft die gegrepen", aldus Michael Verschueren.

Bornauw speelt sinds zijn 12e bij Anderlecht. Vorige zomer overtuigde hij toenmalig coach Hein Vanhaezebrouck en veroverde hij een basisplaats. Zijn profiel van robuuste verdediger die voetballend minder sterk is, past minder in het profiel dat speler-manager Vincent Kompany nu zoekt. 

"Vandaag afscheid van één van onze jeugdproducten", vertelt sportief directeur Michael Verschueren. "We zijn ervan overtuigd dat deze transfer een meerwaarde zal betekenen in de verdere uitbouw van zijn carrière. We wensen hem veel succes”.

Bornauw: "Club met lange traditie"

Bij Keulen zijn ze erg blij met de komst van de Belgische jeugdinternational. "Sebastiaan past perfect in het profiel dat wij zoeken. Hij is jong, agressief en goed aan de bal", zegt CEO Armin Veh. "Hij is niet alleen een versterking voor nu, maar ook een investering voor de toekomst."

Het laatste woord is aan Bornauw zelf. "De Bundesliga is een ongelooflijk sterke en populaire competitie. Ik volgde ze vanuit België al. FC Keulen is een club met een lange traditie en geweldige fans. De sfeer in het stadion is fantastisch. Dat bevalt me en ik kijk ernaar uit om er te voetballen."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.