Interview met Vanden Stock

WOENSDAG, 16 MAART 2011, 22:07 - nicolasfrutos19
Anderlecht-Online No Image Found

De voorzitter was maanden stil. De impasse voor de competitiehervorming vrat aan hem. "Spelers en media zijn aan het snijden in hun vel", aldus Vanden Stock.


"De play-offs zijn misschien niet de meest optimale formule. Recent werd er trouwens onderzoek gevoerd naar wat de beste optie is voor België..."

"In de toekomst zullen een aantal ploegen nog wel andere formules voorstellen, maar zullen de media en televisiezenders tevreden zijn met dertig matchen in plaats van veertig ? Ik vind wel dat de reguliere competitie van hetzelfde niveau moet zijn als play-off 1."

"Maar er is nu eindelijk een akkoord rond de competitie. Ik ga dit niet opblazen. Liever een slecht akkoord dan geen akkoord. Het wordt trouwens tijd dat er dringend gesprekken met de televisieznders komen voor de volgende jaren. Of het contract meer waard zal zijn ? Ik twijfel er niet aan want er zal meer concurrentie zijn."

Wat gebeurt er met tweede klasse ? het borrelt van ongenoegen over de competitiehervorming ?
"Anderlecht is altijd solidair geweest met de tweede-klassers. we hebben de omstandigheden van de tweede klassers altijd willen verbeteren en we waren bereid om hun tien miljoen euro op drie jaar te geven. Ze hebben geweigerd terwijl ons voorstel hetzelfde was als dat van de buurlanden."

Door het vertrek van Boussoufa beginnen jullie niet meer als de favoriet ?
"Ik lieg als ik zeg dat ik niet ongerust ben. Dat ben je altijd als u beste speler vertrekt. Maar ik heb er alle vertrouwen in dat de trainer een oplossing vindt."

Hebben jullie je vragen gesteld waar het geld vandaan komt bij de clubs Grozny en Anzhi ?
"We hadden ons inderdaad vragen kunnen stellen, maar dan vrees ik dat we het bij alle clubs moeten doen. Als een speler beslist weg te willen, moeten wij als club eraan meewerken. Ik ben er niet over te spreken dat Grozny zo aandrong bij ons. Het is verontrustend om vast te stellen hoe die Russische ploegen denken dat ze het voetbal kunnen kopen. Maar dit gaat niet blijven."

Als jullie geen kampioen spelen, zal het vertrek van Bous aangewreven worden.
"We zijn nog steeds favoriet, of het moeilijker wordt dan vorig seizoen laat ik in het midden. Genk en Gent niet in overweging genomen is er niet zoveel verschil met vorig jaar. Als we de titel mislopen, wilt dit niet zeggen dat we een slecht seizoen hadden."

Je kan niet ontkennen dat het het einde van een cyclus is?
"Dat was ook na het vertrek van Koller en Radzinski. Neem een spelersfoto van drie jaar geleden, en je zal merken dat er veel veranderd is. Dit is nu eenmaal de revolutie in het voetbal. Dit maakt een ploeg ook kwetsbaar. Vandaar dat je een goed scoutingsapparaat nodig hebt en een trainer die het vertrek van een speler kan opvangen."

Bron: GvA



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.