Vanden Stock: "Alles van het oude Anderlecht moet buiten”

VRIJDAG, 9 AUGUSTUS 2019, 13:19 - TCV
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Roger Vanden Stock heeft in een interview met De Morgen gepraat over de toestand bij Anderlecht. Vanden Stock haalde in het interview uit naar voorzitter Marc Coucke en spreekt over een breuk met het verleden.

De ex-voorzitter begon over de radicale breuk met het oude Anderlecht. "Alles moest weg, buiten, démission", zei Vanden Stock. "Mijn eigen verleden is door de nieuwe eigenaar afgepakt". Vanden Stock spreekt ook over een innerlijk afscheid van de club. De rijke historie en de gevoelens van trots werden opzij geschoven. Hij volgt Anderlecht alleen nog maar op televisie en via de media.

De ex-voorzitter was voor het laatst op Anderlecht in januari. Hij zegt dat hij op de hoogte werd gebracht van zijn kaart voor het ereterras, een week voor de start van de competitie. "Ik denk niet dat ik er veel van gebruik ga maken. Het geld heeft in het voetbal alles beschadigd", aldus Vanden Stock "De schoonheid van het spel, het plezier en vriendschappen."

Hij gelooft dit seizoen niet in een titel voor Paars-wit. "Ik begrijp niet dat de fans ineens zo mild zijn geworden. Manager Herman Van Holsbeeck en ik werden voor minder onder vuur genomen." vervolgt Vanden Stock. Op korte termijn ziet hij geen succes voor het jonge Anderlecht. "Met jeugdspelers kan je niet meedingen voor de titel".

Vervolgens komt Vanden Stock met een opmerkelijke gedachte. Hij denkt dat er een akkoord is tussen Kompany en Coucke. Als Kompany Anderlecht weer op de rails krijgt, wordt hij de baas en verdwijnt Coucke stilaan uit het voetbal. "De toekomst van Anderlecht begint over twee, drie jaar", besluit Vanden Stock.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.