Nilis: "Carrièreplanning belangrijker dan geld"

ZATERDAG, 19 MAART 2011, 18:58 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Luc Nilis, oud-spits van Anderlecht en de Rode Duivels, raadt Romelu Lukaku in Het Nieuwsblad aan deze zomer Anderlecht nog niet te verlaten. "Hij heeft alles om het te maken als spits, maar hij moet zijn carrière goed plannen."


"Ik vind het nu nog te vroeg voor een transfer naar een Europese topclub", zo zegt Nilis, zelf topschutter van Nederland in 1996 en 1997. "Lukaku moet eerst twee jaar met grote voorsprong Belgisch topschutter worden en Anderlecht meermaals kampioen maken."

"Ronaldo en Ruud van Nistelrooy waren bij PSV ook topscorers met een indrukwekkend aantal goals voor ze naar Barcelona of Manchester United trokken. Carrièreplanning is belangrijker dan geld."

Moussa Dembele is voor Nilis daarin een goed voorbeeld. "Die is begonnen bij Germinal Beerschot, dan even bij Willem II, kampioen met AZ en nu bij Fulham. Als hij vroeger naar de Premier League was gegaan, was hij misschien kapot gespeeld."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.