Kompany wil Vanden Borre laatste kans bieden

VRIJDAG, 16 AUGUSTUS 2019, 07:44 - TCV
Logo Anderlecht-Online

TRANSFERS Volgens Het Laatste Nieuws wil Kompany uithalen met een serieuze verrassing, namelijk het terughalen van Anthony Vanden Borre (31). De ex-speler van Paars-wit is momenteel een vrije speler, dus echt haasten hoeft Anderlecht zich niet te doen.

De allereerste prille contacten zouden gelegd zijn tussen Kompany en Vanden Borre. In de bestuurskamer zou wel niet iedereen te vinden zijn voor een derde terugkeer van Vanden Borre. Vanden Borre debuteerde op 16-jarige leeftijd bij Anderlecht, enkele maanden nadat ook Kompany in de ploeg was gekomen. In de zomer van 2007 vertrok hij naar Fiorentina. Na een passage bij Genk kreeg hij een tweede kans bij Anderlecht van voormalig manager Herman Van Holsbeeck. Vanden Borre greep die kans en werd opnieuw Rode Duivel, waardoor hij mee naar Brazilië ging naar het WK (2014).

Daarna zakte zijn niveau opnieuw en na een mislukte passage van enkele maanden bij de Congolese topclub TP Mazembe, verblijft Vanden Borre geregeld in Dubai. Daar heeft hij onderdak gevonden in het trainingscentrum van zijn ex-ploegmaat bij Anderlecht Christian Wilhelmsson, waar hij aan zijn conditie zou werken. Het zou Wilhelmsson zijn die de bal aan het rollen bracht voor een eventuele terugkeer. In april 2018 testte Vanden Borre nog bij Cercle Brugge, maar toen liet hij allesbehalve een fitte indruk na.

Vanden Borre zou op de rechtsachter ervaring kunnen bieden. Hij zou zin hebben om zich nog een laatste maal te tonen aan het publiek in België. Een fitte en gemotiveerde Vanden Borre biedt zeker en vast een meerwaarde bij Anderlecht.

Bron: Het Laatste Nieuwsanderlecht-online forum