Kranten tegenstrijdig over Kums' salaris

VRIJDAG, 23 AUGUSTUS 2019, 06:43 - Garrincha
Logo Anderlecht-Online

TRANSFERS Neemt AA Gent het volledige salaris van Sven Kums over nu het hem huurt van Anderlecht? De berichtgeving in Het Laatst Nieuws en Het Nieuwsblad vandaag spreekt elkaar lijnrecht tegen. Nochtans is dit niet onbelangrijk: wie Kums' salaris betaalt, bepaalt of hij mag spelen in het onderlinge duel.

Sinds vorig jaar zegt het bondsreglement dat een speler enkel tegen zijn moederclub mag spelen als de huurclub het salaris volledig overneemt. Indien niet, dan moet hij vanuit de tribune toekijken.

Het Laatste Nieuws schrijft vanmorgen dat Gent het salaris van Kums volledig overneemt. Het Nieuwsblad daarentegen vernam dat Gent minder dan de helft van Kums' salaris op zich neemt.

Anderlecht had gehoopt om in de uitleenbeurt ook een optie tot koop op te nemen, maar dat gebeurde uiteinlijke niet. Toch stemde paars-wit snel in: er was amper interesse voor Kums en als tribunezitter zou zijn waarde nog meer verminderen, aldus Het Laatste Nieuws. Volgens Het Nieuwsblad wilde Kums zelf ook alleen naar Gent.

Bron: © Eigen redactieanderlecht-online forum