Vandaag nieuwe spits, morgen al spelen?

ZATERDAG, 31 AUGUSTUS 2019, 08:24 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

TRANSFERS Anderlecht wil nog steeds een spits aan zijn selectie toevoegen. Volgens Het Nieuwsblad hoopt de club dat vandaag al te doen en moet die nieuwe aanwinst speelgerechtigd zijn voor de topper van morgen tegen Standard. De schrik voor de fans bij een nederlaag is immers aanwezig.

"Wellicht ga ik niet veel meer slapen", grapte Michael Verschueren gisteren in Monaco toen Het Laatste Nieuws hem vroeg naar zijn agenda voor de laatste dagen van de transferperiode. Verschueren was op de Europese lotingen als lid van de ECA. Maar daarnaast bleef hij natuurlijk druk doorweken voor Anderlecht. 

Het Nieuwsblad schrijft immers dat het bestuur vreest dat bij een nieuwe nederlaag de supporters met beschuldigende vinger naar hen zullen wijzen omdat er nog steeds geen diepe spits is. Een nieuwe speler kan op 24 uur speelgerechtigd zijn. Als Anderlecht voor 18 uur vanavond een spits strikt, kan die morgen spelen als de papierwinkel vlot afgehandeld raakt.

Hoewel La Dernière Heure gisteren meldde dat Mbaye Diange slechts was aangeboden en paars-wit bedankte, schrijft Het Laatste Nieuws vandaag dat de Senegalese spits nog steeds een optie is. De gespreken verlopen evenwel moeizaam, zo weet de krant. En dus richt Anderlecht zich ook op andere pistes.

Eén van die andere pistes zou Papiss Cissé zijn, een 34-jarige landgenoot van Diagne. Cissé heeft een verleden bij Newcastle (37 doelpunten in de Premier League) en speelt na een Chinees avontuur sinds vorige zomer bij Alanyaspor in Turkije. Vorig seizoen scoorde hij zestien keer. Dit seizoen staat zijn teller aan twee goals in twee wedstrijden.

De naam van Stefano Okaka viel en en ook de Zweed John Guidetti, ex-Manchester City en nu bankzitter bij Alaves, werd aangeboden, aldus Het Nieuwsblad.

Isaac Kiese Thelin mag intussen niet weg zo lang er geen nieuwe spits is. Vervelend voor de Zweed, want als de nieuwe aanvaller er is, moet hij de club wel verlaten. Ook voor hem tikt de klok.



anderlecht-online forum