Dossier Diagne liep spaak door makelaars

DINSDAG, 3 SEPTEMBER 2019, 07:55 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

TRANSFERS Niet Mbaye Diagne was de eerste keuze van Vincent Kompany als nieuwe spits, wel Papiss Cissé. Omdat zijn club Alanyaspor moeilijk deed, richtte Anderlecht zich op Diagne. Een deal was er vorige maandag al, maar door een overdaad aan makelaars sleepte het dossier aan.

Kompany kent Cissé nog vanuit zijn periode bij Newcastle in de Premier League. De 34-jarige aanvaller wilde graag naar Anderlecht, maar zijn club Alanyaspor stelde steeds meer bijkomende voorwaarden. Het finale bod van Anderlecht wezen de Turken af.

Rechtstreeks contact met Galatasaray

Diagne dan maar. Op maandag 26 augustus bereikt Anderlecht al een akkoord met Galatasaray over een huur met aankoopoptie. Te veel makelaars zijn echter betrokken bij het dossier en sinds de affaire Propere Handen gruwt de Anderlecht-top van dit soort volk. Verschueren reist daarom naar Monaco om tijdens de loting voor de Champions League rechtstreeks met Galatasaray te onderhandelen.

Verschueren laat zich bijstaan door één zaakwaarnemer: Christophe Henrotay. Die geeft aan Galatasaray goed te kennen en ook Anderlecht is hem vertrouwd. De andere makelaars zijn furieus. het dossier wordt nog moeilijker.

Tevergeefs wachten in Brussel-Zuid

Zondagavond arriveerde Diagne in Brussel-Zuid. Een delegatie van Anderlecht stond hem op te wachten, maar tevergeefs. Ook een Brugse delegatie was aanwezig en die merkten Diagne het eerst op. Met de kap over het hoofd werd hij weggeleid.

Nochtans was hij vertrokken met de gedachte naar Anderlecht te gaan. Vlak voor de trein vertrok, kreeg hij echter een telefoon uit Brugge. Stond Champions League en wedstrijden tegen Real Madrid, PSG en Galatasaray hem niet meer aan? Diagne draaide meteen de knop om: hij wilde naar Brugge. 

De rest is geschiedenis.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.