Overzicht huurlingen: Nkaka ook bij Santander-debuut beslissend

DINSDAG, 3 SEPTEMBER 2019, 22:34 - Garrincha

WEDSTRIJDEN Met tien zijn ze, de spelers die Anderlecht dit seizoen verhuurt. Vier van hen kwamen er dit weekend in actie. Aristote Nkaka liet zich het meest gelden. Net als twee weken geleden bij Almeria was hij nu bij Santander ook beslissend bij zijn debuut.

Enkele dagen nadat Aristote Nkaka een uitleenbeurt aan Almeria ruilde voor één aan Santander debuteerde hij voor deze laatste. De middenvelder mocht tegen Las Palmas invallen na 66 minuten. Diep in blessuretijd kwam de bal in zijn voeten ter hoogte van het penaltypunt. Hij tikte het leer meteen naar Cejudo en die zette de 2-2 op het bord. Santander heeft twee punten uit drie duels. Bekijk hier de doelpunten van deze wedstrijd (assist Nkaka 1:04).

Nadat hij op de openingsspeeldag niet van de bank kwam bij AEK Athene, speelde Ognjen Vranjes dit weekend de volledige partij. AEK won met 2-3 bij Asteras Tripolis. Vranjes pakte een gele kaart.

Na zijn debuut donderdag in de Europa League speelde Sven Kums dit weekend zijn eerste competitiewedstrijd voor Gent sinds zijn terugkeer. 66 minuten lang maakte hij een sterke indruk op het middenveld. Gent versloeg Cercle Brugge met 3-2.

Kristal Abazaj mocht bij zijn nieuwe club Kukësi net als woensdag invallen. Ditmaal speelde hij de volledige tweede helft. Kukësi speelde 1-1 gelijk tegen Laçi en staat nu derde met 7 op 9.

Van de eeste twee competitiewedstrijden miste Bubacarr Sanneh geen minuut, maar dit weekend zat hij bij Gözteppe 90 minuten op de bank. Zijn maats speelde 0-0 gelijk tegen Denizlispor. Hun eerste punt van het seizoen.

Geen Hannes Delcroix dit weekend bij RKC. De verdediger ontbrak wegens een blessure. Zonder Delcroix verloor RKC met 1-3 van PSV en blijft het laatste.

Nog geen Josué Sabij Huesca dit weekend. Sa zat in de selectie van 21 voor de wedstrijd tegen Almeria, maar hij haalde het scheidsrechtersblad niet. Zonder de Portugees speelde Huesca 1-1 gelijk bij Almeria.

Ook Antonio Milic (Rayo Vallecano) en Mohammed Dauda (Esbjerg) zaten dit weekend nog niet in de wedstrijdkern bij hun nieuwe club. Hun uitleenbeurt werd pas eind vorige week beklonken. Ciryack Olivier Dhauholou ruilde zelfs maandag pas van club.