"Volgend seizoen speelt Anderlecht alles kapot"

DINSDAG, 3 SEPTEMBER 2019, 22:53 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Na de eerste speeldag verliet Sebastiaan Bornauw Anderlecht voor FC Keulen. Hoewel zijn laatste wedstrijd niet zijn beste was, vertrok de verdediger met een goed gevoel. "Vincent Kompany zei dat ik de stap moest zetten."

Bornauw wist naar eigen zeggen al voor de wedstrijd tegen Oostende van de Duitse interesse. "Ze wilden me huren met aankoopoptie, maar dat wilde Anderlecht niet", zo vertelde Bornauw afgelopen weekend in De Zondag. Het weekend nadien ontbrak Bornauw tegen Moeskroen. Velen zagen dit als een straf voor zijn slechte match tegen Oostende, maar dat klopt niet. "Het had enkel met mijn transfer te maken. Keulen had intussen een bod gedaan dat Anderlecht niet kon weigeren."

Voor hij zijn beslissing nam, sprak Bornauw eerst met Kompany. "Hij was mijn grote idool en ik had ernaar uitgekeken om naast hem te spelen", vertelt Bornauw. Maar Kompany adviseerde hem om op het aanbod in te gaan. "Hij zei 'ik praat met jou als vriend en niet als coach: als je naar de Bundesliga kan, moet je dat doen. Ik heb daar het meest geleerd'."

"Ik denk dat er een fysiek probleem is"

Waarom haalde Anderlecht maar 2 op 15 in zijn eerste vijf duels? "Ik denk dat het probleem fysiek is", aldus de verdediger. "Ik geloof niet dat de conditie wordt verwaarloosd, maar we liepen wel weinig. Het voetbal van Kompany vraagt veel training met de bal. Van ervaren spelers mag je verwachten dat ze individueel gaan lopen, maar jongeren doen dat minder."

"Ook ik had tegen Oostende aan de rust het gevoel dat ik erdoor zat", bekent Bornauw. "Al kan dat ook zijn door het EK. Ik had maar anderhalve week voorbereiding. Vorige week tegen Dortmund voelde ik me fysiek al veel sterker."

"Ik blijf geloven in het project van Kompany"

Ook na zijn vertrek volgt Bornauw Anderlecht nog op de voet. "Ik heb de meeste wedstrijden gezien en ik blijf een believer van het project van Kompany. Het heeft alleen nog wat tijd en kleine aanpassingen nodig. En een spits. Ik heb nog contact met een aantal spelers en het valt me op dat ze binnen de club rustig blijven", aldus Bornauw voor de winst tegen Standard.

Bornauw heeft er vertrouwen in dat het op termijn goed komt met Anderlecht. "Het wordt geen gemakkelijk seizoen, maar als Kompany kan leren uit de fouten en ze deze groep kunnen samenhouden, zal Anderlecht volgend seizoen alles kapot spelen."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.