Verschueren: "We kennen mekaar. Ik vind het not done"

WOENSDAG, 4 SEPTEMBER 2019, 10:56 - TCV
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Manager Michael Verschueren is niet echt opgezet met de manier waarop Club Brugge Diagne wist weg te kapen voor de neus van Anderlecht. Hij voegt er echter ook aan toe dat dit niet mag worden opgevat als een oorlogsverklaring.

Verschueren legde uit aan Het Laatste Nieuws hoe de vork in de steel zat. Hij trok naar Monaco om daar te onderhandelen met Galatasaray over Diagne en dat leidde snel tot een akkoord met de club, maar ook met de speler. Op donderdag werden de afspraken op papier gezet en het enige dat volgens Verschueren nog ontbrak, waren de handtekeningen op de documenten van de speler en zijn club.

Op maandag zou Diagne naar Brussel komen, samen met zijn entourage. Zowel de spelers als zijn makelaars werden opgewacht in Zaventem en in Brussel-Zuid, maar Verschueren kreeg even later telefoon dat Diagne niet te vinden was. Na verloop van tijd kreeg de manager zelf telefoon.

Galatasaray belde Verschueren op om te zeggen dat ze het voorstel van Club Brugge hadden aanvaard, net als Diagne. De Senegalees was naar het schijnt onherkenbaar voorbij de teammanager geleid met een kap op het hoofd. Verschueren vindt dat Brugge geen wet heeft overtreden, maar dat ze wel eens hadden kunnen informeren. De bestuurders komen elkaar immers vaak tegen, zoals in de Pro League, en de werkwijze van Brugge is 'not done', volgens de manager.

Verschueren wil ook duidelijk maken dat dit niet mag worden beschouwd als een oorlogsverklaring, want hij legt de schuld voor het uitblijven van een spits op het laatste moment op zich. Een ander dossier, dat van Papiss Cissé (34), werd ook geen succes. Zijn Turkse club, Alanyaspor, wilde hem niet laten gaan aan de voorwaarden van Paars-wit.

Bij Brugge reageerden ze kort op het voorval. Volgens Brugge was er noch een akkoord van Anderlecht met Diagne, noch met Galatasaray. Zij zouden als beursgenoteerd bedrijf zulke gesprekken moeten aankondigen en dat is ook gebeurd toen er een akkoord was met Brugge. Men wil de transferperiode nu achter zich laten en de focus leggen op het sportieve.





Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.