Veel lof voor Kompany

VRIJDAG, 13 SEPTEMBER 2019, 11:45 - SJonas35
Logo Anderlecht-Online

INTERVIEWS Woensdagavond werd de testimonial van Vincent Kompany gespeeld, hij heeft vele lofprijzingen ontvangen van grote namen uit de voetbalwereld. Hierbij een korte samenvatting.

Edwin Van Der Sar vergelijkt hem gewillig met Rio Ferdinand en Nemanja Vidic, met wie hij samenspeelde. "Hij is geëvolueerd om een betere speler te worden. Hij heeft versch!illende blessures opgelopen, maar wist - dankzij zijn kwaliteiten - te slagen. Van Der Sar denkt dat Kompany een moeilijke weg is ingeslagen met Anderlecht, maar hij wenst dat hij slaagt en de banden met Ajax onderhoudt.

Rafael Van Der Vaart vergezelde hem bij Hamburg, hij zag Vincent altijd als een geboren leider. Hij heeft het gemaakt op alle niveaus en hoopt hem te zien tijdens zijn afscheidswedstrijd die over een maand - zonder blessure - zal plaatsvinden.

Nigel De Jong kent Vinnie  al vijftien jaar, ze zijn dan ook erg goede vrienden geworden. Hij ziet in hem een goede kapitein, die alles wil organiseren zodat er geen zorgen zijn. Hij volgde zijn debuut in Anderlecht: "Het is niet gemakkelijk, maar hij heeft het gemak nooit leuk gevonden". Hij blijft ervan overtuigd dat hij zijn doelen zal bereiken. Iedereen zag hem al coach worden, hij bracht zijn tijd door in de boeken en De Jong ziet hem dan ook een geweldige coachingcarrière bereiken.

Gary Neville gelooft dat alle clubs een Vincent Kompany in hun gelederen willen hebben: hij deed veel voor het voetbal in Manchester, maar ook voor de stad. Hij was doordrenkt met de lokale sfeer.

Shay Given zag hem aankomen al een echte patron. Hij heeft Vincent dan ook veel geholpen toen hij in Manchester City aankwam. Hij is een geweldige speler die veel heeft gegeven voor zijn club, hij is een goed persoon, voegde hij er nog aan toe.

Ashley Cole gelooft dat hij niet veel krediet ontving bij zijn aankomst in Manchester, maar hij slaagde erin om naam te maken met zijn mentaliteit. Hij trekt de groep omhoog, dat is te zien in de titels van club volgens velen.

Thierry Henry kreeg advies van Vincent Kompany toen hij assistent werd van Martinez bij België, hij adviseerde hem vooral voor de wedstrijd tegen Brazilië tijdens het laatste WK en we kennen daar allemaal de uitkomst van: het advies werkte!

Bron: La Dernière Heure (Romain Van Der Pluym)anderlecht-online forum