Zelfs tegen Waasland-Beveren lukt scoren niet

ZONDAG, 29 SEPTEMBER 2019, 17:13 - TCV

WEDSTRIJDEN Na het vierluik tegen op papier sterke tegenstanders is Anderlecht thuis niet verder geraakt dan een scoreloos gelijkspel tegen een zwak Waasland-Beveren. Het wordt stilaan duidelijk dat het voor dit Anderlecht bijzonder moeilijk zal worden om Play-Off I te halen.

De wedstrijd startte gezapig zoals een leuke oefenwedstrijd eind juni op een zonnige zomeravond. Het ontbrak Anderlecht aan het nodige tempo, grinta en kwaliteit om Waasland-Beveren onder druk te zetten, laat staan om kansen te creëren. Waasland-Beveren was zelf ook niet echt gevaarlijk. Toch kreeg Verschaeren een goede kans na een voorzet, maar hij mikte de bal voor het open doel  lakoniek naast. Op slag van rust draaide Roofe voor het eerst weg van zijn tegenstander, maar hij schoot over.

Voor de verandering begon Anderlecht goed aan de tweede helft met een hoger tempo en met kansen onder impuls van Nasri en Sambi Lokonga, die vandaag hoger speelde op het middenveld. Chadli besloot op Jackers, Nasri schoot over en Luckassen kopte van schuin op de lat. Het leek een kwestie van tijd alvorens de 1-0 zou vallen, maar het gebrek aan scorend vermogen bleek voor de zoveelste maal dit jaar een te groot struikelblok. Waasland-Beveren slaagde erin om het tempo regelmatig te onderbreken en scheidsrechter Boterberg wachtte pas tot de 80ste minuut om de eerste gele kaart voor de Waaslanders te trekken. Na geknoei van Luckassen mocht Anderlecht nog van geluk spreken dat Waasland-Beveren de trekker niet overhaalde.

De Paars-witte vervangingen brachten geen zoden meer aan de dijk en dus bleef Anderlecht steken op een ontgoochelend gelijkspel. Eind september lijkt Kompany nog steeds geen basiselftal voor ogen te hebben en blijft scoren een probleem van enorme proporties. Spelers blijven verdwijnen van de basis naar de tribune en van positie wisselen, maar om het even wie en waar speelt, echte verbetering lijkt er momenteel niet in te zitten. Zo blijft Anderlecht troosteloos achteraan hangen in de competitie en krijgt de hoop op beterschap week na week een stevige knauw, ongeacht de tegenstander nu Club Brugge of Waasland-Beveren heet.