Anderlecht boekt belangrijke zege

VRIJDAG, 4 OKTOBER 2019, 22:47 - TCV

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft zijn tweede wedstrijd van het seizoen gewonnen. Het won met 1-2 in Charleroi na een degelijke partij en een sterke eerste helft dankzij goals van Rode Duivels Verschaeren en Chadli.

Charleroi, met ex-spelers Morioka en Bruno in de basis en ex-Anderlecht trainer Belhocine op de bank, startte fel, maar Anderlecht nam de match in handen. Bij de tweede aanval was het meteen prijs. Verschaeren kapte zijn tegenstander netjes uit en schoot raak in de verste hoek. Chadli kreeg daarna een grote kans om de voorsprong te verdubbelen, maar Penneteau kwam goed uit. Nasri viel vervolgens geblesseerd uit, waardoor het vlotte spel van Anderlecht ietwat verminderde.

Charleroi dreigde nauwelijks, al had Sardella het wel moeilijk met Bruno. Luckassen kopte net over en Verschaeren knalde ook over met een vluchtschot. De Zebras kwamen toch op gelijke hoogte door Fall die in een eerste hoek de enige kans in de eerste helft voor Charleroi laag binnenkopte. In de toegevoegde tijd kopte Chadli Paars-wit weer op voorsprong, maar de VAR was blijkbaar afwezig geweest in de lessen anatomie. Chadli raakte de bal duidelijk met de schouder, niet met de arm.

In het begin van de tweede helft kregen beide ploegen enkele kansen. De counters van Charleroi werden snediger en ook een paar maal erg gevaarlijk. Aan de overkant schoot Amuzu net naast en ontfutselde Roofe de bal bij Penneteau. Vlap aarzelde echter te lang om de kans af te ronden. De Nederlander schoot daarna een vrije trap net binnen het bereik van Penneteau.

Het was Chadli die Anderlecht opnieuw op voorsprong schoot met een harde, schuine knal die via een speler van Charleroi in doel verdween. Charleroi drukte Anderlecht daarna terug. Bruno bleef de gevaarlijkste speler van de Karolos. Amuzu, die een goede tweede helft speelde, zorgde regelmatig voor gevaar met zijn snelheid en Roofe mikte een vrije trap net naast. Charleroi zette in de laatste fase alles op alles, maar Fall knalde de laatste kans over.

Op basis van de kansen was dit een evenwichtige wedstrijd, al werd Anderlecht wel een geldig doelpunt ontnomen door de VAR. Na een zwakke periode boekt Paars-wit zijn tweede zege van het seizoen waardoor het tijdens de interlandbreak wat vrijer kan ademen. Het was de eerste uitzege sinds maart.