Analyse: de weg naar POI

DONDERDAG, 17 OKTOBER 2019, 16:33 - Heyoka
Logo Anderlecht-Online

WEDSTRIJDEN - OPINIES Een derde van de reguliere competitie hebben we alvast achter de rug. Omdat achteruit kijken de gemiddelde Anderlecht supporter dezer dagen geen goed gevoel geeft, blikken we even vooruit naar wat ons te wachten staat. We nemen de 20 resterende wedstrijden onder de loep en kijken wat wellicht nodig is om alsnog POI te halen.

In deze zaken moet je uiteraard beginnen met een stelling, een beoogd puntenaantal dat zowel realistisch is als ons naar POI kan brengen. Het lijkt me ook logisch en fair naar de nieuwe trainer toe om een zekere opbouwperiode te voorzien. Immers, uit het zo geroemde jaar 1999 onthouden we de 0-6 op Standard en 2-5 op kampioen Genk, maar wie herinnert zich nog de bekeruitschakeling na strafschoppen tegen het illustere Denderleeuw?

Ook al hopen we dat het Vercauteren II tijdperk anders start dan met de 0-1 nederlaag tegen toekomstig degradant KV Oostende in 2005, alle begin is moeilijk. Daarom ga ik van een minimale 18/30 uit voor de volgende 10 wedstrijden om vervolgens met een fikse eindsprint van 22/30 de poort van POI open te beuken. Een totaal van 49 punten was de voorbije jaren goed voor minstens de 7de plaats, dus zou met wat meeval voldoende moeten zijn.

Reeks 1: 18/30
- winst: STVV, Cercle, Kortrijk & Charleroi (thuis) + Eupen (uit)
- draw: Genk & Gent (thuis) + Oostende (uit)
- nederlaag: Zulte-Waregem & Standard (uit)

Het zou uiteraard wenselijk zijn om van Zulte-Waregem, wellicht een rechtstreekse concurrent, te winnen maar het kan zomaar dat je er verliest. Als je ze even op rij zet, lijkt dit me een goed haalbare prognose. Een eventuele thuisnederlaag tegen AA Gent kan bijvoorbeeld rechtgezet worden met een zege in Oostende.

Reeks 2: 22/30
- winst: Moeskroen, Eupen, Zulte-Waregem (thuis) + Cercle, KV Mechelen, Beveren & STVV (uit)
- draw: Club (thuis) + Antwerp (uit)
- nederlaag: Gent (uit)

Deze reeks is pittig maar niet onmogelijk. Je moet uiteraard ergens de zwakke reeks van voor oktober rechtzetten.

Een aantal wedstrijden opsommen en er een resultaat achter plakken is vanzelfsprekend eenvoudiger dan alles ook zo uit te voeren. Het geeft ons mijn inziens wel een leidraad, die concreter is dan blindelings het proces te trusten of te roepen dat het al lang om zeep is.  Ik ben dan ook benieuwd naar jullie mening over dit scenario.

Bron: © Eigen redactieanderlecht-online forum