Matig Anderlecht krijgt de verdiende zege niet

DONDERDAG, 21 APRIL 2011, 10:53 - D.A.B.
Logo Anderlecht-Online

Anderlecht heeft gisteren gelijk gespeeld in Gent. Paars-wit werd volledig overspeeld in het openingskwartier, maar nam dan langzaam Gent bij de keel. De winning goal werd nog afgekeurd wegens (randje?) buitenspel.


Gent begon furieus en de bezoekende verdediging wist niet van welk hout pijlen maken. Er vielen gaten en Anderlecht kon de bal niet in de ploeg houden. Na een aantal kansen, gebeurde het onvermijdelijke: Smolders, alleen gelaten in de baklijn, legde simpel binnen: 1-0. Even later ontsnapte Anderlecht toen de thuisploeg de paal trof.

Vanaf dan begon Anderlecht langzaam maar zeker het evenwicht te herstellen. De ploeg, dezelfde als tegen Genk, kwam meer in balbezit en forceerde een aantal kansjes. Toch kwam de gelijkmaker uit de lucht vallen: Juhasz kopte op corner binnen.

De tweede helft was volledig voor de bezoekers. Lukaku kwam alleen voor de keeper, maar miste onbegrijpelijk. Veselinovic, alleen door, dook over keeper Bruzzese maar de bal ging (terecht) niet op de stip. Ook Legear en Kanu kwam nog in schietstelling, maar de bal ging niet binnen. Lukaku deed het dan toch: hij scoorde maar de lijnrechter had offside gezien. Ook in de herhaling was het moeilijk te bepalen of het nu buitenspel was of niet...anderlecht-online forum