Van Holsbeeck: "Clubs moeten meer samenwerken"

DONDERDAG, 28 OKTOBER 2004, 01:20 - Skyhawk
Anderlecht-Online No Image Found

Nu een sportieve crisis voorlopig is afgewend, kan Van Holsbeeck zich weer verder concentreren op het beleid van de club. Na heel wat tegenkanting, heeft hij nu zijn draai gevonden binnen de club.



De Anderlecht manager wil er vooral voor zorgen dat de club ook morgen nog kan meedoen op het hoogste niveau. Het Belgisch voetbal gaat er sterk op achteruit tov de Oostblok landen.
Volgens sommigen zit paars-wit aan zijn financieel plafond, maar Van Holsbeeck ziet nog andere manieren om ons voetbal concurentieel te houden.

"Wat budget betreft staan we 147ste op de Europese lijst. Ieder jaar zakken we een aantal plaatsen. Als het zo verder gaat in Oost-Europa bekleden we binnenkort de 200ste rang. Het is de hoogste tijd dat al onze clubs de handen in elkaar slaan. Als we niets doen, zakken we binnenkort naar een niveau dat we nu nog voor onmogelijk houden. Al die kleine landjes vliegen vooruit en wij staan stil. Roger Vanden Stock ziet op het Uefa-niveau wat er aan de hand is en trekt aan de alarmbel. Daarom probeert hij via de bond en de profliga een aantal zaken te verbeteren, want als we de structuren van ons voetbal niet aanpassen, zitten we straks helemaal in de knoei.
Die buitenlandse clubs hebben bijvoorbeeld een business club voor zakenmensen opgericht en een aantal organisaties opgezet voor hun seizoenkaarthouders. Dat maakt dat het budget van PSV het dubbele is van dit van Anderlecht. Waarom zouden wij Belgen dat ook niet kunnen?
Verder willen we er ook sportief op vooruit, maar we wachten nog op het geld van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.