Crasson: "Vertrek van Polak was cruciaal"

DINSDAG, 3 MEI 2011, 14:50 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

In Gazet van Antwerpen haalt oud-Anderlecht-verdediger Bertrand Crasson zwaar uit naar het bestuur van paars-wit. Volgens hem ligt de schuld van de huidige malaise bij hen. "Deze kern is een verkeerde casting van het bestuur."


Volgens Crasson, nu analyst bij Belgacom TV in Wallonië, dringt een grondige evaluatie van de spelersgroep zich op. "De club moet zich stilaan vragen stellen over de waarde van deze kern. Niet over de grootte, maar wel over de kwaliteit", zo vertelt hij.

""Met alle respect, maar Lecjaks en Marecek zouden in mijn tijd bij de beloften spelen. Hetzelfde met Veselinovic. Een speler uit tweede klasse is toch geen versterking? Dan heb ik het nog niet over de Bulikyns en de Rnic'en van deze wereld. Ze hebben de club veel geld gekost, maar brachten niets bij. Deze kern is een verkeerde casting van het bestuur."

Ook verwijt Crasson het bestuur de verkoop van Polak in januari. Volgens hem was dit een cruciale fout. "Polak kreeg vaak kritiek, maar was wel de enige persoonlijkheid. In elke ploeg moet je een "smeerlap" hebben en Polak vertolkte die rol. De jongens die nu overblijven zijn stuk voor stuk koorknaapjes."

Voor de gewezen rechtsback is het dan ook duidelijk wat Anderlecht te doen staat deze zomer. "Het zal minstens twee spelers moeten aantrekken die hun verantwoordelijkheid nemen."

Zetterberg: "Liever te veel spelers die brullen"

SudPresse ging te rade bij Pär Zetterberg om te horen wat er scheelt bij Anderlecht. Ook voor hem mist de huidige ploeg leidersfiguren. "Toen ik bij Anderlecht speelde, waren er altijd leiders", zo vertelt hij.

"Soms waren er zelfs te veel. Maar ik heb liever meerdere spelers die brullen in een kleedkamer, dan geen enkele. Met Mbark Boussoufa verloor Anderlecht ook zijn belangrijkste speler, op en naast het veld. En nu is Lucas Biglia ook out."

Bron: Sporza.be



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.