Biglia: "Copa America is risico waard"

DINSDAG, 3 MEI 2011, 15:40 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Als het van Lucas Biglia zelf afhangt, wordt zijn schouder pas eind juli geopereerd. In dat geval kan hij de Copa America eerst spelen. Anderlecht lijkt akkoord te gaan, maar wil als tegenprestatie wel dat Biglia bijtekent.


Het Nieuwsblad kwam Biglia gisteren tegen aan het Vanden Stock-Stadion. "Ik heb niet zoveel pijn meer", zo vertelde hij hen. "Vooral in de eerste momenten heb ik afgezien. Op weg naar het ziekenhuis dacht ik dat het heel erg was, maar anderhalf uur later was ik alweer op de club om mijn kleren op te halen."

Toch zal de Argentijn niet meer in actie komen tijdens de play-offs. De Copa America heeft hij nog niet opgegeven. "Mijn doel is dat toernooi te halen. Er wacht mij nu een revalidatie zoals na mijn schouderletsel in het begin van het seizoen." Toen was Biglia drie weken out nadat hij zijn schouder ontwrichte tegen Eupen.

Dokter Huylebroek: "De schouder zit erg los"

Volgens dokter Huylebroek is de situatie nu echter niet te vergelijken met die van vorige zomer. "De beste optie is om de ingreep meteen uit te voeren. We moeten nog onderzoeken of er een fractuur is en hoe de ligamenten zijn afgescheurd, maar ik heb al gezien dat de schouder erg los zit."

Zonder operatie naar de Copa America gaan, is voor Hylebroek geen goed idee. "Als Lucas daar speelt, vrees ik dat zijn schouder bij de eerste valpartij of ruk aan zijn arm opnieuw uit de kom gaat. Voetballen is niet onmogelijk, maar het kan zijn blessure verergeren en de latere operatie gecompliceerder maken."

Biglia: "Anderlecht wil dat ik contract verleng"

Biglia beseft dat hij een risico zou nemen door de operatie uit te stellen. "Maar de Copa America is dat waard", zo vindt hij. "Ik heb nog niet met bondscoach Batista gepraat, maar wel al met de dokter en physical coach van de nationale ploeg."

Anderlecht zou bereid zijn Biglia zijn zin te geven, maar het stelt wel een voorwaarde. "Ze willen dan wel dat ik hier mijn contract dat in 2012 afloopt verleng." Volgende week al zouden Biglia, zijn makelaar en Anderlecht hierover rond de tafel zitten.

"M%aar als ik mij eind juli laat opereren, dan ben ik wel twee maanden out en mis ik het begin van het nieuwe seizoen."

Bron: Het Nieuwsblad



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.