Anderlecht met billen bloot bij rentree Kompany

ZONDAG, 1 DECEMBER 2019, 16:27 - Garrincha
Logo Anderlecht-Online

WEDSTRIJDEN Is er nog iemand die gelooft in Play-Off 1? In de twee haalbare wedstrijden tegen Kortrijk en Oostende haalde Anderlecht amper één punt. Vanmiddag ging paars-wit de boot in bij Oostende. De uitslag valt, dankzij twee doelpunten in de slotfase nog mee, maar het spel deed pijn aan de ogen. Paars-wit liet niets, maar dan ook niets zien.

Het was sinds 24 augustus geleden dat Oostende nog een overwinning had geboekt in de competitie. Sindsdien verloor het acht keer en speelde het drie keer gelijk. Maar tegen Anderlecht kende KVO een droomstart. Van Crombrugge, die zijn handschoenen nog niet aan had, en Kana sloegen aan het combineren in de kleine rechthoek. De doelman controleerde het leer slecht en Akpala scoorde bij zijn debuut al na 6 minuten: 1-0.

Wat volgde was even dramatisch. Anderlecht, zonder Kayembe en dus maar met één verdedigende middenvelder, kwam maar niet aan voetballen toe. Combinerend vlotte het voor geen meter. Dutoit bokste een vrije trap van Chadli simpel uit doel en Roofe kopte ongevaarlijk naast. Tot daar het offensieve plaatje van Anderlecht voor de pauze. Oostende deed het beter. Op het halfuur ging Kompany kinderlijk onder een hoge bal door. Ook Kana liet na om de angel uit de aanval te halen en Jonckheere profiteerde: 2-0. halfweg.

Kort na de pauze ontsnapte Anderlecht aan de 3-0 toen Akpala onbegrijpelijk een rebound naast kopte. Aan de overkant kreeg paars-wit uit het niets een strafschop voor handspel, maar Roofe illustreerde de onmacht van de Brusselaars en trapte flauw op Dutoit. Vercauteren wisselde nadien Vlap en Verschaeren voor Doku en Thelin. Ook zij zorgden niet voor de kentering. Roofe kreeg nog een kans, maar faalde opnieuw.

Tien minuten voor tijd maakte Hjulsager het nog erger voor Anderlecht. De middenvelder speelde even met Cobbaut en Zulj en trapte daarna door de benen van Van Crombrugge de 3-0 op het bord. Chadli, wie anders, en Doku milderden in de slotminuten nog tot 3-2.

Anderlecht telt nu al zeven punten minder dan de nummer zes. De komende weken tegen Charleroi (dat tweede staat), Standard, Genk en Antwerp. Dat belooft ...

Score: 3-2
Goal(s): 6' Akpala (1-0), 32' Jonckheere (2-0), 81' Hjulsager (3-1), 84' Chadli (3-1), 90+2' Doku (3-3)

KV Oostende:Dutoit, Bataille, Faes, Milovic, Ndenbe, Palaversa, Jonckheere, Vandendriessche (85' Canesin), Sakala, Hjulsager, Akpala (79' Sané)
Anderlecht:Van Crombrugge, Luckassen, Kana (77' Zulj), Kompany, Cobbaut, Sambi Lokonga, Vlap (58' Doku), Saelemaekers, Chadli, Verschaeren (58' Thelin), Roofe

Geel: 25' Akpala, 59' Jonckheere, 72' Kompany, 88' Saelemaekers, 88' Hjulsager
Rood: /

Scheidsrechter: Nicolas Laforge
Stadion: Versluys Arena

Bron: © Eigen redactieanderlecht-online forum