Anderlecht al 13 jaar ongeslagen in Genk

DONDERDAG, 5 MEI 2011, 14:13 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Als Anderlecht morgen verliest in Genk, mag het zo goed als zeker een kruis maken over de titelambities. De statistieken zijn alvast in het voordeel van paars-wit. De laatste nederlaag in Genk dateert immers van 8 februari 1998.


Op die winterdag klopte Genk Anderlecht met 2-1. Twee doelpunten van Branko Strupar maakten toen het openingsdoelpunt van Pär Zetterberg ongedaan. 1998 was trouwens het jaar van de grote doorbraak van RC Genk. Het werd toen tweede in de competitie en won de Beker van België. Het jaar erna pakte het zijn eerste landstitel.

Voor de nostalgici onder ons geven we u nog graag de opstelling mee waarmee Anderlecht toen aantrad: De Vlieger, Selymes, Katana (76' Stassin), De Boeck, Dheedene, Stoica (36' Peiremans), Scifo, Zetterberg, Baseggio, Petersen en Goor.

Sinds de oprichting van RC Genk in 1988 ging Anderlecht er al 21 keer op bezoek. Liefst 13 keer kwam het met een overwinning naar huis, terwijl Genk slechts twee keer alle punten thuis kon houden. Zes keer werd er gelijk gespeeld.

Bron: Het Laatste Nieuws



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.