Dokter: "Twijfel of Proto het seizoensbegin haalt"

MAANDAG, 9 MEI 2011, 14:30 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Anderlecht-dokter José Huylebroeck ziet in de kranten vandaag de voetbreuk van Silvio Proto somber in. "Over het algemeen geneest zo'n breuk niet zo goed", zegt hij. "Ik heb dan ook mijn twijfels of Proto het seizoensbegin haalt."


"Het goeie nieuws is dat hij niet geopereerd moet worden", aldus Huylebroeck. Toch zal Proto lange tijd aan de kant staat. Om te beginnen moet zijn voet zes tot acht weken in het gips. "Dit soort blessures zijn vrij zeldzaam, die enkel veroorzaakt kunnen worden bij een rechtstreeks trauma", zo vertelt de dokter nog.

Proto liep de breuk op toen hij een strafschopfout begin op Vossen. Toch speelde hij daarna de wedstrijd, die nog een half uur duurde, gewoon uit. "Het was zijn keuze om de wedstrijd uit te spelen. Omdat zijn voet goed vast zat in zijn kous en schoen heeft de breuk zich gelukkig niet kunnen verplaatsen", aldus Huylebroeck.

Proto niet bereikbaar voor commentaar

Voor Silvio Proto komt deze blessure erg ongelukkig. Bij de Rode Duivels lag hij in balans met Simon Mignolet voor een plaats onder de lat tegen Turkije. Bovendien stond hij ook hoog op het verlanglijstje van de Engelse club Newcastle. De doelman was dit weekend dan ook niet bereikbaar voor commentaar.

Het Nieuwsblad, Het Laatste Nieuws



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.