Anderlecht puurt een punt uit duel met Standard

ZONDAG, 15 DECEMBER 2019, 16:36 - Skyhawk
Logo Anderlecht-Online

WEDSTRIJDEN Paars-wit heeft zonet een puntje meegeritst uit Luik. De Brusselaars kwamen na een slappe eerste helft verdiend op achterstand, maar vocht terug in de tweede helft. De gelijkmaker viel via Roofe, maar een rode kaart voor Dewaele temperde de hoop op meer.

De thuisploeg nam meteen een felle start tegen een jong Anderlecht. Avenatti had na amper één minuut al een ferme kans, maar Van Crombrugge verrichtte meteen een mirakel. De storm van Standard bleef zo'n tien minuten aanhouden en Cobbaut zorgde met een kopbal voor het eerste paars-witte gevaar. Toch was het vooral de thuisploeg dat gevaar bleef creëren: Lestienne werd gepareerd door Van Crombrugge na 17 minuten. Uiteindelijk zou de verdiende treffer wel vallen, maar pas in minuut 40. Amallah, die eerder al eens een reuzekans miste, werd diep gestuurd en vloerde de Anderlecht goalie. Paars-wit ging de rust in zonder een schot tussen de palen en met een kleine achterstand.

Anderlecht leek, onder impuls van Verschaeren, wel uit een ander vaatje te tappen in de tweede helft. De bezoekers eisten de bal op en Standard kwam met de schrik vrij toen Saelemaekers naast de bal maaide in de zestien. De aanvallende intenties werden wel snel gefnuikt toen Verschaeren zich blesseerde aan de enkel en naar het ziekenhuis werd gevoerd. Trebel werd zijn vervanger.

De gelijkmaker viel na 66 minuten uit het niets. Een voorzet van Luckassen week onderweg af en Roofe kon ongehinderd de gelijkmaker binnen koppen. Standard trapte wat op zijn adem, maar werd weer beter in de wedstrijd geholpen toen Dewaele twee keer geel kreeg. De jongeling had het al een hele wedstrijd moeilijk gehad met met het aanvallende geweld van de Luikenaars en de rode kaart kwam dan ook niet geheel onverwacht. Met tien tegen elf beperkte de Belgische recordkampioen zich tot verdedigen. Laifis en Lestienne hadden wel nog wat kansen, maar Van Crombrugge moest geen mirakels meer verrichten. Anderlecht graait zo een puntje mee, maar schiet er eigenlijk niets mee op.

Score: 1-1
Goal(s): Amallah 1-0 (39'), Roofe 1-1 (66')

Standard: Bodart, Vojvoda, Vanheusden, Laifis, Gavory, Cimirot, Bastien (54' Lavalée), Amallah, Boljevic, Lestienne (86' Cop), Avenatti
Anderlecht: Van Crombrugge, Sardella, Luckassen, Dewaele, Cobbaut, Kana, Sambi Lokonga, Verschaeren (60' Trebel), Saelemaekers, Doku (76' Amuzu), Roofe (90' Zulj)

Geel: Amallah (36'), Dewaele (37'), Dewaele (71'), Lestienne (85')
Rood: Dewaele (2x geel 71')

Scheidsrechter: Jonathan Lardot
Stadion: Sclessin

Bron: © Eigen redactieanderlecht-online forum