Boussoufa met Anzhi op kop in Rusland

DINSDAG, 10 MEI 2011, 10:12 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Mbark Boussoufa en Anzhi Makhachkala zijn prima begonnen aan de Russische competitie. Na acht speeldagen staat Anzhi gedeeld aan kop met 15 op 24. Boussoufa zelf heeft zich er intussen al opgewerkt tot één van de vedettes.


Boussoufa sloot pas begin april aan bij zijn nieuwe ploegmaats. Na zijn vertrek bij Anderlecht speelde hij eerst nog interlandvoetbal. Veel tijd had de Marokkaan echter niet nodig om zijn plaats te vinden in zijn nieuwe ploeg.

Met een assist lag hij dit weekend aan de basis van de 1-2 zege tegen Wolga. "Ik heb ook al twee strafschoppen uitgelokt de laatste wedstrijden; ik word steeds dominanter in het spel van Anzji", meldt Boussoufa vanuit Moskou aan Het Laatste Nieuws. "Ik speel centraal als spelmaker maar veel lager dan bij Anderlecht. De verhouding offensieve-defensieve taken is ongeveer 50-50."

"We zijn momenteel de revelatie van de competitie, maar het zou onwaar zijn om te vertellen dat we elke zondag de dominante ploeg zijn. Het is een meevaller dat we nu zo efficiënt voetballen terwijl we nog steeds aan het bouwen zijn", zo vertelt Boussoufa over zijn nieuw avontuur. "Joao Carlos heeft zich zopas aangesloten bij de groep en we krijgen ook een Braziliaanse spits terug uit blessure. Alles wat we nu halen, is meegenomen. De hele club staat verbaasd."

De coach van Anzhi lijkt alvast volop te geloven in Boussoufa. "Hij sprak zijn volledige vertrouwen uit in mij. Ook de fans dragen me op handen; ik ben na Roberto Carlos de populairste speler. Als ik straks één of twee keer kan scoren, ben ik helemaal vertrokken voor een goed seizoen."anderlecht-online forum