Vlap schiet Anderlecht voorbij Genk

ZONDAG, 22 DECEMBER 2019, 22:27 - Garrincha
Logo Anderlecht-Online

WEDSTRIJDEN Beleefden we vanavond de wedergeboorte van Michel Vlap? De Nederlander dartelde tegen Racing Genk als in zijn eerste minuten in het Anderlecht-shirt. Bovendien zette hij met twee doelpunten Anderlecht op weg naar een belangrijke zege. De eerste driepunter overigens met Vincent Kompany tussen de lijnen.

De herstelde Chadli kwam aan de aftrap en ook Zulj kreeg een basisplaats van Vercauteren. De eerste twee kansen waren voor Genk, maar meer dan opwarming voor Van Crombrugge was dit niet. Anderlecht nam resoluut de match in handen. Vooral Zulj en Vlap dicteerden de wet. Het Anderlecht-middenveld zorgde voor gevaar en liet Genk niet in zijn spel komen. Een voorzet van Vlap belandde via Borges tegen de paal.

De doelputen vielen niet voor de rust, wel erna. Tot twee keer toe was Vlap de beslissende man. De 1-0 kwam er na een actie van Doku op rechts. Bij de 2-0 was Vlap goed gevolgd om de rebound binnen te duwen na een schot van Chadli tegen de paal. Kort na de 2-0 werd de aansluitingstreffer van Samatta afgekeurd voor (nipt) buitenspel. Anderlecht kreeg nog kansen op de 3-0, maar met 2-0 en de geleverde prestatie stapte het tevreden van het veld.

Na deze zege nadert Anderlecht tot op vijf punten van de zesde plaats.

Score: 2-0
Goal(s): 54' Vlap (1-0), 61' Vlap (2-0)

Anderlecht:Van Crombrugge, Luckassen, Kana, Kompany, Cobbaut, Sambi Lokonga, Zulj, Vlap (91' Thelin), Doku (84' Saelemaekers), Chadli (82' Kayembe), Roofe
Racing Genk:Vandevoordt, Maehle, Dewaest, Lucumi, Borges (82' Odey), Hrosovsky, Berge, Ito, Bongonda (62' Hagi), Paintsil, Onuachu (63' Samatta)

Geel: /
Rood: /

Scheidsrechter: Nicolas Laforge
Stadion: Lotto Park

Bron: © Eigen redactieanderlecht-online forum