"Tegen Standard op scherp van de snee"

DONDERDAG, 12 MEI 2011, 13:08 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Met een assist voor Romelu Lukaku luidde Sacha Kljestan gisteren mee de ommekeer in. "Gelukkig stelden we net voor rust gelijk", zo gaf hij achteraf toe. En daardoor wordt de partij van zaterdag er één met enorm veel inzet.


"De coach heeft tactisch bijgestuurd en dat bleek een verstandige aanpak", zo vertelde de Amerikaan na de wedstrijd. "Hij vroeg een nauwere samenwerking tussen mij en Kouyaté. We zetten samen meer druk op het middenveld en dat loonde."

Als Anderlecht zaterdag wint op Standard, kan het nog steeds kampioen worden. "Dat wordt een sleutelmatch. Matchen tegen Standard zijn altijd op het scherp van de snee. Ik denk dat het opnieuw een zeer fysieke wedstrijd zal worden. De rivaliteit tussen beide clubs is groot en zaterdag wil ik eindelijk eens aan het langste eind trekken."

Het geloof om ploeg-in-vorm Standard te verslaan, is bij Kljestan alleszins aanwezig. "Met minder dan de landstitel kan Anderlecht niet tevreden. Alles is door deze overwinning nog mogelijk voor ons. Er zijn nog zes punten te verdienen. We hebben niet alles zelf in de hand, maar we zullen ervoor gaan."

Bron: Het Laatste Nieuws en Het Nieuwsblad



anderlecht-online forum