Lukaku: "Voorkeur voor de Premier League"

ZATERDAG, 14 MEI 2011, 10:48 - Legear13
Logo Anderlecht-Online

Romelu Lukakau, die gisteren 18 werd, kreeg geen feestje. Dit omdat er vanavond de belangrijke match tegen Standard op het programma staat. Hij schonk een truitje met het rugnummer 18 aan Anderlecht, dat dan zal geveild worden.


"Met dat truitje wil ik de club die mij gebracht heeft tot waar ik nu sta iets teruggeven. Ik hoop dat ik de ploeg en de fans aan een overwinning help tegen Standard ", aldus Lukaku.

De goalgetter van Anderlecht kijkt wel uit naar een avontuur in het buitenland. Maar hij beseft wel dat er het niet vanzelf zal komen. Dat hij zal moeten blijven werken. En ook beseft hij dat als hij naar het buitenland gaat, niet zeker is dat hij elke week aan spelen zal toekomen.

"Ik weet dat ik misschien niet meteen in de basis zal staan bij een grote club, maar als ik af en toe enkele minuten krijg zal ik mij tonen. Mijn voorkeur gaat uit naar de Premier League. Bij mijn volgende club zal ik omgeven worden door winnaars en daar zal ik me thuis voelen. Want als ik verloren heb ben ik niet om aan te spreken. Als ik volgend seizoen in het buitenland speel, dan zal het sowieso beslissend jaar zijn voor mij. Ook de Belgische nationale ploeg heeft ervaring nodig. Op 3 juni spelen we tegen Turkije de match van het jaar. Als we winnen maken we een goeie kans op de barragematchen voor het EK. Geef onze spelers nog wat meer Champions League en Europa League-ervaring en we kunnen één van de beste teams ter wereld worden."

Bron: Nieuwsbladanderlecht-online forum