Jacobs: "Geven de eerste goal te makkelijk weg"'

ZONDAG, 15 MEI 2011, 11:00 - Legear13
Logo Anderlecht-Online

Ariël Jacobs vond dat zijn ploeg gisteren niet heeft getoond wat ze waard is. Maar hij vertelt er ook bij dat als je alles geeft, jezelf niets kan verwijten.


"Ik vond niet dat de ploeg vanavond beneden zijn waarde heeft gespeeld. Als je alles geeft, kan je je ploeg niets verwijten. We geven de eerste goal te makkelijk weg, maar slagen er dan toch in nog gelijk te maken. Maar ook de 2-1 was het gevolg van een fout in de verdediging."

Jacobs haalde niet uit naar de mindere transfers van de afgelopen jaren: "Als trainer werk ik met de groep die ik ter beschikking krijg. Ik denk niet dat Anderlecht onvoorzichtig is geweest. Ik kom opnieuw bij de conclusie dat we de kampioen van de competitie waren met anderhalve punten, maar slechts derde in de competitie met drie punten."

"Een vreemd gevoel op 1 duel voor het einde. We hebben dat aan onzelf te wijten."

"Soms waren we ook het slachtoffer van een situatie die de competitie een andere wending had kunnen geven, zoals dat afgekeurde 18-karaatsdoelpunt op het einde tegen Club Brugge."

"Daar kun je op blijven terugkomen, maar we hebben toch vooral zelf punten weggegeven in de eerste twee matchen van de play-offs thuis tegen Standard en in Brugge", besloot Jacobs.

Bron: Belgiumssoceranderlecht-online forum