Gillet: "Dat is een grote ontgoocheling"

MAANDAG, 16 MEI 2011, 12:49 - Legear13
Anderlecht-Online No Image Found

Guillaume Gillet, die de meeste speeldminuten van anderlecht heeft, heeft een mogelijke oorzaak gevonden voor de teleurstellende derde plaats. Ook spreekt hij tegen het Nieuwsblad over zijn prestaties dit seizoen.


"Hoewel rechtsmidden niet echt mijn beste positie is, was ik toch tevreden over mijn eerste helft", vertelt Gillet. "Ik had enkele goeie kansen en toen Pocognoli mij tackelde had de scheidsrechter zeker een penalty moeten fluiten. Maar al sinds begin dit seizoen gebeurt dat niet. Neen, ik heb niet geprotesteerd bij de ref. Het zou erg zijn als je moet gaan reclameren om iets te krijgen wat je verdient."

Gillet was woedend bij de tweede goal van Standard, hij gaf de schuld aan de Tsjech Lecjaks. "Die bal wordt weggewerkt in de voeten van een tegenstander. Ik ben er zeker van dat zoiets bij Standard nooit zou gebeuren. Zij zouden de bal al lang weggetrapt hebben. Wij hebben gestreden met de jongens die er nog zijn, maar kleine foutjes zijn altijd afgestraft. Dat de trainer door de vele blessures altijd moest schuiven met spelers, maakte het ook niet gemakkelijker."

Over de derde plaats dit seizoen zei Guillaume Gillet het volgende: "Dat is een grote ontgoocheling. Deze zomer wilde het bestuur de kampioenenploeg samenhouden om nog beter te doen dan vorig jaar, maar dat is niet gelukt. In de loop van het jaar zijn er jongens vertrokken en bij ons werd er misschien te veel gepraat over uitgaande transfers. Ik heb vertrouwen in de directie, maar deze zomer kijk ik wel vol verwachting uit naar nieuwe spelers. Het bestuur zal ook wel gemerkt hebben dat er bepaalde zaken moeten verbeteren. Geef ons nu een competitieve ploeg zodat we ons volgend jaar rechtstreeks kunnen plaatsen voor de Champions League door opnieuw kampioen te spelen."

Bron: Nieuwsblad







Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.