Jacobs: "Evenwicht is nu net mijn stokpaardje"

DINSDAG, 17 MEI 2011, 08:19 - Legear13
Anderlecht-Online No Image Found

Vanavond speelt Anderlecht zijn laatste wedstrijd (zonder belang) tegen Lokeren. Belgiumsoccer sprak met Anderlecht over de tekortkomingen dit seizoen. Ondanks het mindere seizoen, blijft de Anderlecht-coach toch heel stoïcijns.


Volgens Jacobs heeft hij een nota binnengegeven wat hij wil veranderen: "Dat staat in een nota die ik drie maanden geleden al binnendiende bij het bestuur. Meer kan ik daar niet over zeggen."

"Ik werk voor deze club en ik kan aangeven wat ik ervaar. Dat is wat sommige mensen niet zien en gaat dan over het totale beleid: de A-kern, de beloften en wat er individueel moet bijkomen. Waarom ik geen eisen stel? Zo zit ik niet in elkaar. Ik vind dat een trainer moet werken met het materiaal dat de club je ter beschikking stelt. Zo zit ik in elkaar. Dat is niet van vandaag en dat zal ook niet stoppen.

Het vertrek van Boussoufa gebruikt Jacobs niet als de oorzaak."Heel het seizoen zijn we op zoek geweest naar evenwicht. Met Boussoufa, Polak, Van Damme en Deschacht vertrok of was heel onze linkerflank geblesseerd. En evenwicht is nu net mijn stokpaardje."

Als men aan de Anderlecht-coach vraagt of hij gaat proberen om Lukaku te overtuigen nog een jaartje langer te blijven antwoordt hij het volgende: "Neen. Tenslotte is het zijn beslissing om te blijven of niet. Je moet ook al zeker zijn dat hij weggaat. Als ik nu ook nog eens raad ga geven, maak ik het de speler nog wat moeilijker. Eerlijk gezegd zou ik niet graag in de plaats van Lukaku willen zijn. Als hij vertrekt en zich na een maand blesseert, zal iedereen zeggen dat hij beter was gebleven. Niet makkelijk."

Ariël Jacobs is alles behalve gelukkig met de derde plaats. "De ontgoocheling was nog een stuk groter na de testmatchen in 2009. Nu spelen we een competitie met vaste regels. Toen werden we geen kampioen terwijl we na de reguliere competitie dat wel hadden moeten zijn op basis van het doelsaldo."

Bron: Belgiumsoccer



anderlecht-online forum