Anderlecht in samenwerking met Qatar ?

WOENSDAG, 18 MEI 2011, 12:37 - purplebonita
Logo Anderlecht-Online

Anderlecht krijgt mogelijk geld uit Qatar ter beschikking voor de verbouwing van het Constant Vanden Stockstadion. Volgende week worden daarover gesprekken gevoerd met toplui uit de golfstaat. "Het wordt een interessante trip."


De bestuurstop van Anderlecht (voorzitter Roger Vanden Stock, secretaris-generaal Philippe Collin en manager Herman Van Holsbeeck) trekt volgende week op initiatief van spelersmakelaar Neko Petrovic naar Qatar. Ook een topman van bouwbedrijf Besix reist mee. Dat heeft al meerdere projecten in het Midden-Oosten achter de rug, waaronder de bouw van de Burj Khalifa (het hoogste gebouw ter wereld) in Dubai. Het bedrijf sloot twee maanden geleden een deal met Anderlecht voor de uitbreiding en de vernieuwing van het Constant Vanden Stockstadion naar 30.000 zitplaatsen. Die werken beginnen volgend jaar.

De trip naar Qatar kan nuttig zijn voor de bijkomende financiering van dat project, want de reis heeft als doel om de samenwerkingsmogelijkheden tussen Anderlecht en het gastland voor het WK 2022 te onderzoeken. Verschillende pistes zijn mogelijk: de beste jeugdspelers uit Qatar naar België laten overkomen om hen het Europese voetbal te laten ontdekken, enkele overbodige spelers uit de kern van Sporting naar Qatar versluizen, een winterstage in Qatar organiseren en de verbouwing van het stadion door Qatar laten sponsoren.

Dat laatste deed Arsenal toen het een vijftal jaar geleden zijn nieuwe stadion opende. Officieel heet dat het Emirates Stadium, naar de gelijknamige luchtvaartmaatschappij uit de Verenigde Arabische Emiraten die zijn naam voor 15 jaar aan de thuishaven van de Londense club verbond. In ruil daarvoor en een 7-jarige shirtsponsordeal telt Emirates 114 miljoen euro neer. Komt het tot een overeenkomst tussen Anderlecht en Qatar, dan valt een naam als Qatar Airways Stadion voor de thuishaven van paars-wit niet uit te sluitenanderlecht-online forum