RSCA ontdekt Matos: "Dit is een droom"

WOENSDAG, 18 MEI 2011, 12:49 - nicolasfrutos19
Anderlecht-Online No Image Found

Anderlecht verloor wel met 3-4 van Lokeren, maar één man maakte zijn debuut en meteen maakte hij indruk op het publiek: Canesin Matos Fernando, een Braziliaanse 19-jarige aanvaller.


Midden 2009 arriveerde Matos in Anderlecht, maar was maanden out door een voetblessure. Meer zelfs: hij trainde nog maar twee weken mee. "Ik wist dinsdag pas dat ik mocht spelen", zei Canesin, die constant dribbelde, veel dreiging, acties maakte en goeie passes gaf, in La Dernière Heure. "Dit is een droom die uitkomt. Ik hoop dat ik volgend seizoen een vaste waarde kan worden."

Canesin speelde gisteren met het nummer 55. "Het geboortejaar van mijn vader. Hij overleed voor ik naar Anderlecht kwam. Deze match wil ik aan hem opdragen."

"Ik stelde me de vraag of we Fernando wel een dienst zouden bewijzen als ik hem opstelde", zei Anderlechttrainer Ariël Jacobs in Het Nieuwsblad. "Maar hij zat meteen zeer goed in de match."

"Volgend seizoen kan hij vaste waarde worden. Hij koppelt visie aan techniek en snelheid aan zijn spel. Bij elk balcontact kan je iets van hem verwachten. Al is het wel nog te vroeg om hem op te zadelen met de erfenis van Mbark Boussoufa."

Bron: Het Nieuwsblad, La Dernièere Heure en Sporza.be



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.