Anderlecht heeft de statistieken tegen (update)

DINSDAG, 2 NOVEMBER 2004, 08:48 - Goofy
Anderlecht-Online No Image Found

Als we op de statistieken afgaan, verliest Anderlecht in Bremen. Enerzijds is er de sterke thuisreputatie van Werder, anderzijds de slechte ervaring van paars-wit met Duitse clubs.

Bremen is al zeven Europese thuisduels ongeslagen. De laatste nederlaag dateert van vijf seizoenen geleden, toen van Arsenal werd verloren met 2-4.

Anderlecht speelde al twaalf keer op het veld van een Duitse ploeg. De laatste acht duels gingen verloren, onder andere bij Bremen, Schalke en Bayern. Bremen nam het al vijf keer op tegen een Belgische club en won vier keer.

Dan is er nog de pijnlijke herinnering aan 1993. Paars-wit speelde toen voor een plaats in de halve finale van de Champions League op het veld van Bremen. Het Brussels sterrenteam (De Wilde, Rutjes, Nilis, Degryse, Boffin, Bosman, Zetterberg,...) stond na 70 minuten nog 0-3 voor, maar verloor uiteindelijk met 5-3...



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.