Colassin bezorgt Anderlecht broodnodige driepunter

ZONDAG, 2 FEBRUARI 2020, 19:58 - Garrincha

WEDSTRIJDEN Niet zonder enige moeite heeft Anderlecht vanavond Moeskroen verslagen. Paars-wit was heer en meester en vooral de flanken Amuzu en Doku deden Moeskroen heel wat pijn. Toch duurde het tot de zeventigste minuut voor Colassin voor de verlossing zorgde.

De wedstrijd startte met een indrukwekkend eerbetoon aan de vorige week overleden Rob Rensenbrink. Van meet af aan greep Anderlecht de bezoekers bij het nekvel. Na acht minuten scoorde Amuzu, maar de VAR merkte op dat hij een half voetje buitenspel stond. Colassin en Vlap kregen ook nog enkele kansen, maar Anderlecht zag zijn ruime overwicht aan de rust niet beloond met een voorsprong.

Na de pauze bleef Cobbaut geblesseerd in de kleedkamer. Sardella was zijn vervanger. Het spelbeeld veranderde weining: Doku en Colassin bleven voor dreiging zorgen, maar Butez stond pal wanneer het nodig was. Twintig minuten voor tijd volgde eindelijk de verlossing. Zulj stak het middenveld over en bediende met een no-look-pass Colassin. Die draaide zich mooi vrij en krulde de 1-0 tegen de touwen. De VAR controleerde nog even, maar deze keer bleek het geen buitenspel.

Door deze overwinning blijft de kloof tussen Anderlecht en de nummer zes, vandaag Racing Genk, vier punten. Volgende week trekt Anderlecht naar Gent en de week nadien naar Mechelen, dat vlak voor Anderlecht staat in de stand. Twee wedstrijden waarna we weer heel wat wijzer zullen zijn.