Lukaku bezoekt verkeersslachtoffer

DINSDAG, 24 MEI 2011, 10:12 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Romelu Lukaku bezocht zondag, drie weken voor hij zijn rijexamen aflegt, een revalidatiecentrum voor verkeersslachtoffers in Ottignies. "Een bijzondere ervaring die me nog meer bewust heeft gemaakt van de gevaren op de weg."


Lukaku beozcht het centrum op uitnodiging van vzw Red, een vereniging die strijdt tegen de drama's als gevolg van verkeersongevallen. Hij sprak er onder meer met John Pierard (31), die pas onlangs uit coma ontwaakte na een zwaar ongeluk.

"Net als jij had ik veel geld, alles wat ik maar wilde", vertelde hij aan Lukaku. "Twee Porsches, twee motors ... En zie waar ik nu zit, door één keer veel te snel te rijden met een glas op. Vandaag moet ik keihard vechten om een ietwat normaal leven te kunnen opbouwen. Eén onnozelheid kan alles om zeep helpen."

"Deze ontmoeting doet me nadenken"

Lukaku was danig onder de indruk van het gesprek met de man. "Deze ontmoeting doet me nadenken. Ik krijg er zelfs schrik van. Ik realiseer me almaar meer dat elke beweging, elke stap in het verkeer gevaarlijk kan zijn."

"Ik ken ook een aantal mensen die zijn omgekomen in een verkeersongeval. Hun verhaal en dat van John zorgen ervoor dat ik nog voorzichtiger wil rijden", aldus de net 18 jaar geworden aanvaller.

"Geef mij maar een kleine wagen"

Romelu Lukaku rijdt momenteel met een gesponsorde Seat. Iets heel anders dan de terrein- of sportwagens waar de meeste voetballers mee rond toeren. "zoveel bekijks, dat is niets voor mij. Ik hou van simpele dingen, zoals een trainingspak en een kleine wagen. Al die 'bling bling' laat ik graag over aan anderen. Voor mij is de steun van familie het belangrijkste in het leven."

Bron: Het Laatste Nieuws



anderlecht-online forum