Lukaku: "Naar Engelse top drie of blijven"

DINSDAG, 31 MEI 2011, 08:55 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

In een interview met Humo dat vandaag verschijnt, vertelt Romelu Lukaku dat hij Anderlecht enkel wil verlaten voor een club uit de Engelse top drie. Ook geeft hij aan dat de verwachtingen in hem in België soms te groot zijn.


"Op 6 juni krijg ik normaal nieuws van Anderlecht", zegt Lukaku in Humo. "Dat zijn we overeengekomen, ja. Die dag starten mijn examens en ik wil die rustig kunnen beginnen." Het Laatste Nieuws deed echter navraag bij Anderlecht en daar beweert men niet te weten van dergelijke afspraak.

Over zijn toekomstige club is hij alvast duidelijk. "Het wordt top drie in Engeland (Manchester United, Chelsea, Manchester City, red.), of ik blijf", zo klinkt het. Voor een transfer naar een topclub om meteen te worden uitgeleend, past de jonge spits.

"Ik laat mij aan geen enkele club verhuren. Als ik naar een topclub ga, zal ik in het begin niet eens op de bank kunnen belanden. Want ik zal er zitten. Ik ben daar heel realistisch in. Het komt erop aan om dan in een kwartiertje je kans te grijpen en elke keer beter te doen, zodat ik er aan het eind van het seizoen - als het er echt toe doet - helemaal klaar voor ben.".

Een transfer hoeft voor Lukaku ook niet per sé, al geeft hij wel aan klaar te zijn ervoor. "Ik wil niet weg: Anderlecht is mijn club, ik kan er zonder probleem voetballen. Ik moet niet, maar ik ben wel klaar voor de stap. Omdat ik doelpunten wil maken in een stadion waar 50.000 mensen zitten. Omdat ik Champions League wil spelen."

Te hoog verwachtingspatroon

Hetgeen Lukaku wel frustreert, is het te hoge verwachtingspatroon dat rond hem gecreëerd wordt. "Al die aandacht is héél ambetant, dat stop ik niet meer weg. Als jonge speler krijg je in België de tijd niet om te groeien. Het moet meteen perfect zijn. Ik heb het gevoel dat het meteen erg negatief wordt als ik twee wedstrijden niet heb gescoord."

"Vroeger keek ik soms eens op hln.be om de stem van het publiek te lezen. Ik ben daarmee gestopt. Man, man ... zo negatief. Daarom lonkt het buitenland ook zo. Had je me dit seizoen gevraagd of ik eens een week of zes had willen ruilen met Dembélé of Alderweireld, dan had ik meteen 'ja' gezegd. Die jongens kunnen in stilte hard werken aan hun toekomst en dat wil ik ook doen."

Natuurlijk zal hij ook in Engeland kritisch bekeken worden als een club meer dan twintig miljoen voor hem betaalt. "Maar daar zal ik op een realistischere manier beoordeeld worden", zo denkt Lukaku.

Bron: Het Laatste Nieuws



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.