Doku wekt interesse, maar wil blijven

DINSDAG, 10 MAART 2020, 15:11 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

TRANSFERS De stijgende lijn in de prestaties van Jeremy Doku blijft niet onopgemerkt. Het Nieuwsblad weet dat de 17-jarige winger interesse gewekt heeft bij meerdere buitenlandse clubs. Maar Anderlecht hoeft niet te panikeren: volgens de krant blijft Doku liefst van al nog minstens één jaar in het Astridpark.

Sinds de komst van Frank Vercauteren heeft Doku een extra dimensie toegevoegd aan zijn spel. Waar zijn snelheid en dribbels voordien vaak tot niets leidden, laat de 17-jarige Doku de laatste weken wel een grote efficiëntie zien. In zijn laatste twee wedstrijden was hij goed voor twee doelpunten en twee assists. Ook komen zijn voorzetten veel vaker aan dan voordien. 

Twee jaar geleden deed Liverpool al verwoede pogingen om Doku te strikken, maar de Antwerpenaar met Ghanese roots koos om bij Anderlecht te blijven. Dat zou hij nu ook doen, aldus Het Nieuwsblad. Volgens de krant wil Doku nog minstens één jaar rijpen bij Anderlecht. 

Nieuws dat Anderlecht graag zal horen. Onlangs verlengde Doku zijn contract tot 2022. Langer ging niet omdat hij nog geen 18 jaar is. Wanneer Doku op 27 mei zijn 18e verjaardag viert, kan hij wel een langdurig contract ondertekenen. Transfermarkt schat zijn marktwaarde op zes miljoen euro, maar die schatting dateert van 13 december. Doku's prestaties van de laatste weken zullen ongetwijfeld ervoor zorgen dat dit bedrag weldra omhoog gaat.



anderlecht-online forum