"Neen, er is geen crisis"

DONDERDAG, 4 NOVEMBER 2004, 09:04 - Goofy
Anderlecht-Online No Image Found

De 5-1-pandoering in Bremen is in het Astridpark hard aangekomen. Maar coach Hugo Broos moet nog niet meteen vrezen voor zijn functie. Anderlecht heeft een andere optie voor ogen.

"We gaan de trainer assisteren", legde secretaris-generaal Philippe Collin uit. "Dat wil zeggen hem wat van dichterbij volgen door ondermeer op de trainingen aanwezig te zijn."
Manager Herman Van Holsbeeck bevestigde het verhaal terwijl hij naar de eerste training na het Bremen-debacle keek. "De trainer staat niet ter discussie. We gaan hem alleen helpen en steunen."

Hugo Broos is erg karig met commentaar. Voorlopig houdt de trainer liever de kiezen op elkaar. "Op de helft van jullie vragen zou ik toch niet willen antwoorden. Dus zeg ik beter niets."
Manager Van Holsbeeck weet wel wat de kampioen te wachten staat. "We moeten de rangen sluiten." De afwezigheid van Kompany, Tihinen en Mpenza vond hij naar verluidt maar een flauw excuus. "Het zijn moeilijke momenten, maar nog geen crisis, voor iedereen die de club een warm hart toedraagt. Anderlecht moet een objectieve analyse maken", besluit Van Holsbeeck.

Ook ouderdomsdeken Pär Zetterberg heeft zijn kijk op het werk van Hugo Broos. "Maar een ontslag van de trainer is niet de oplossing", zei hij.
"Als de tactische richtlijnen niet meer gevolgd worden, zit je met een serieus probleem. De trainer moet de bewuste spelers daarop aanspreken." Volgens de Zweed moet Anderlecht "back to basics". "Iedereen moet weer vanuit zijn positie voetballen en de bal laten gaan. Maar ja, daar hebben we blijkbaar een probleem mee. Anderlecht zit een jaar in een neerwaartse spiraal. Zo diep als nu hebben we lange tijd niet gezeten."



anderlecht-online forum