Vrouwen van Anderlecht voor derde jaar op rij kampioen

VRIJDAG, 27 MAART 2020, 15:57 - KDB2000
Logo Anderlecht-Online

DAMES De Belgische voetbalbond heeft besloten om alle competities van eerste amateur tot vierde provenciale en vrouwenvoetbal, zaalvoetbal en minivoetbal deffinitief stop te zetten. Hierdoor mag de vrouwenploeg van Anderlecht zich voor het derde jaar op rij bekronen tot landskampioen.

De Belgische voetbalbond heeft vandaag besloten om de vrouwencompetitie en de lagere niveau's bij de mannen officieel stop te zetten door het nieuwe coronavirus (covid-19). Wie op 12 maart aan de leiding stond is dan ook officieel tot nieuwe kampioen geroepen. Hierdoor zijn de vrouwen uit Anderlecht bekroond tot landskampioen. Met 44 behaalde punten op 48, verloren ze geen enkele wedstrijd in de competitie. De vrouwenploeg eindigt aan de leiding met 47 punten gevolgd door Standard met 36 punten. Doordat de Brusselaars een wedstrijd minder telden, werd hun oorspronkelijk totaal van 44 punten gedeeld door de aantal gespeelde wedstrijden (16) en vervolgens vermenigvuldigd door de ploeg in de reeks met de meest aantal gespeelde wedstrijden (17).

Ook de play-offs bij de vrouwen zullen niet meer plaatsvinden. Of de bekerfinale tegen Standard op zondag 19 april plaatsvindt is nog niet duidelijk.

Het voltallige team van Anderlecht Online feliciteert alvast de vrouwen met het behalen van hun 7de landstitel.

Bron: © Eigen redactieanderlecht-online forum