Anderlecht-spelers scharen zich achter initiatief Bayat

DONDERDAG, 9 APRIL 2020, 22:29 - Garrincha
Logo Anderlecht-Online

Mogi Bayat heeft met Souliers du Coeur een initiatief opgericht om geld in te zamelen voor verenigingen die zich inzetten tijdens de coronacrisis. Heel wat voetballers zegden al hun steun toe en doneerden geld. Ook verschillende spelers van Anderlecht doen mee.

"Geconfronteerd met de COVID-19-crisis bundelden een vijftigtal professionals uit de Belgische voetbalwereld de krachten met het collectief Souliers du coeur. Het doel is om op een heel concrete manier hulp bieden aan verenigingen die dagelijks vechten om de gezondheid van de meest kwetsbare mensen die met deze epidemie worden geconfronteerd te beschermen", zo luidt het. op 

Dat Adrien Trebel één van de trekkers is, mag niet verbazen. Hij is beste vriendjes met Bayat. Maar hij is niet alleen. Op hun sociale media spreken Edo Kayembe en Albert Sambi Lokonga hun steun uit voor het project. Hetzelfde doen de verhuurden Thomas Didillon, Sven Kums en Alexis Saelemaekers.

Het is uitkijken hoe Anderlecht reageert. Uiteraard zal de club er niets op tegen hebben dat spelers geld doneren en inzamelen in de strijd tegen het coronavirus, maar Bayat is vijand nummer 1 van Anderlecht-voorzitter Marc Coucke. 

Souliers du Coeur zamelde al 50.000 euro in. Er zijn al dertien verenigingen die zij ondersteunen.

Bron: © Eigen redactieanderlecht-online forum